kijev hodočašće

Почајев – Кијев 
03.06/10.06.2019.

 

1. дан – Полазак из Београда и Новог Сада у поподневним часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Мађарску и Украјину.

2. дан – Долазак у Почајев u раним поподневним часовима. Смештај у хотел који се налази на пар минута од лавре. Кратак одмор, а потом обилазак лавре (Успенски собор, Пештерска црква, Светотројицки храм, Преображењски храм). Слободно време. Оброци нису укључени у цену , али су предвиђени у манастирској трпезарији и врло су повољни. Ноћење у хотелу који је у самој близини Лавре. Смештај у 1/2 собама са купатилом.

3. дан – Рано ујутру полазак за Кијев. Обилазак Свето-духовског скита у близини Почајева и манастирског гробља где је првобитно био сахрањен преподобни Амфилохије почајевски. Долазак у Кијев око 12-13ч. Панорамско разгледање строгог центра града у трајању од 1ч. (Саборни храм Свете Софије, Златна врата, Андрејевска црква, Владимирска црква) , а потом одлазак до Кијево-печерске лавре. Обилазак лавре (Света врата, Успењски собор, Лаврин звоник, Трапезни храм, Ближње пештере са храмом воздвижења Часног крста, и поклоњење моштима многих светитеља од којих је најзначајнији преподобни Анотније Печерски.) Одлазак у хотел у вечерњим часовима. Смештај у 1/2 собама са купатилом. Ноћење.

4. дан – Литургија у Кијево-печерској лаври, а потом и слободно време. Поподне шетња до Зверињецког манастира, а потом и до манастира Светог Јоне који се налази у предивној ботаничкој башти у центру града. У манастиру се налазе мошти Св.Јоне. У вечерњим часовима повратак у исти хотел.

5. дан – Литургија у Голосејевској пустињи где се налазе мошти Свете Алипије, а потом обилазак и Китајевске пустиње (Свети Схијеромонах Теофил и Света Доситеја Кијевска) , а потом и Пантелејмонског манастира који се још назива и Теофанија . Повратак у центар града и обилазак Ваведењског манастира где се налазе мошти Свете Димитрије и Олимпијаде и чудотворна икона Богомајке «Призри на смирење» . Слободно време или одлазак у хотел на одмор. Ноћење у истом смештају.

6. дан – Још једном одлазак до Кијево-печерске лавре и слободно време за индивидуалне обиласке. Полазак за Почајев у послеподневним часовима и долазак у Почајев у вечерњим сатима. Ноћење у хотелу у којем смо ноћили у доласку.

7. дан – Одлазак у лавру. Целивање Почајевске иконе Богомајке која се спушта свако јутро са олтара, те целивање стопе иместа где се указала Пресвета Богородица. Рана литургија у пештерској цркви где се налазе мошти Св.Амфилохија и Св.Јова. Полазак за Београд око 14 часова. Дневна и ноћна вожња кроз Украјину и Мађарску.

8. дан – Повратак око подне за Београд и Нови Сад.

 

 

ЦЕНА: 199 €     ПРИЈАВА 

Могуће плаћање на рате од децембра 2018. до децембра 2019. на одложено, уз депоноване чекове или административну забрану.

 

Цена подразумева:

– превоз аутобусом туристичке класе (од 40 до 85 места)
– 5 ноћења у хотелима по програму
–  водство и организацију пута

* са групом иде духовник путовања

Цена не подразумева:

– оброке који се могу врло повољно обезбедити у манастирском комплексу
– поменике
– обавезно међународно путно здравствено осигурање (групно осигурање код нас је 800 динара)
– индивидуалне трошкове

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање и исповедите се код свог свештеника, уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.12.2019. уз чекове или административну забрану.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања. Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р. Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА. Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад. Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

 

Ширите православље:
  • 119
  •  
  •  
  •  
  •  

2 Replies to “Кијев у јуну”

  1. Postovanje,
    gde se nalazi poslovnica u Beogradu i zna li se orjentaciono vreme polaska u popodnevnim casovima a na osnovu dosadasnjih putovanja?

    1. Bog Vam dobro dao. Nemamo poslovnicu u Beogradu, ali mozete uplatiti putovanje kod nasih saradnika u agenciji Oktopod. Okvirno je ooo 13-14h

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *