hodočašće u Rusiju

МАЛА РУСКА ТУРА

15 дана (10 ноћења) – 07.09/21.09.2019.

1. ДАН  – Полазак у послеподневним часовима из Београда, Нове Пазове, Старе Пазове и Новог Сада. Ноћна и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности.

2. ДАН – Долазак у поподневним часовима у Почајев, смештај у хотел. Време за одмор а потом обилазак манастирског комплекса – Почајевске лавре. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним собама са купатилом, у центру Почајева.

3. ДАН – Литургија и слободно време за обилазак манастирског комплекса и ручак у манастирској мензи, а потом полазак према Кијеву. Долазак у Кијев у вечерњим часовима и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града или околини Кијева. Ноћење у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

4. ДАН – Рана литургија у Кијевско-Печерској лаври (мошти преко 120 светитеља) и обилазак лавре. Слободно време до поласка за индивидуалне обиласке или ручак у манастирској мензи. У вечерњим часовима полазак за Русију. Ноћна вожња са граничним формалностима.

5. ДАН – Долазак у Оптину ујутру. Мини екскурзија по манастиру, па одлазак у манастир Шамордино где је могуће погружавање, те полазак за Москву. Долазак у Москву у вечерњим часовима и смештај у хотел. Ноћење у хотелу 3* у ширем подручју града (до 15км од центра). Собе су 1/2 и 1/3 са купатилом.

6. ДАН – Полазак рано ујутру за Покровски манастир и поклоњење моштима Свете Матроне Московске, те слободно време за ручак у манастирској мензи, а потом обилазак Новоспаског манастира где је копија иконе Свецарице. Одлазак и обилазак Зачатјевског манастира, те повратак у хотел или слободно време. Ноћење у истом објекту.

7. ДАН – Литургија у Сретењском манастиру, те обилазак комплекса, а потом одлазак до храма Христа Спаситеља где је предвиђено и слободно време за ручак. Обилазак Црвеног трга и то : Казанског храму и храма Василија Блаженог – поклоњење моштима (уколико нам благослове улазак као групи ходочасника – бесплатно). (Уласци на посебне локалитете (музеје, крипте…) се плаћају независно од цене аранжмана и можете их обићи у слободном времену). Слободно време на црвеном тргу, те у веерњим часовима повратак у хотел. Ноћење у истом објекту.

8. ДАН – Ујутру полазак за Владимир. Обилазак Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова), а потом одлазак у Дивјејево и смештај у манастирску гостионицу или пансион (вишекреветне собе са купатилом – некатегорисан смештај) у касним вечерњим часовима. Уколико стигнемо литија Канавком Мајке Божје. Ноћење.

9. ДАН – Литургија, обилазак комплекса. Слободно време за ручак у манастирском комплексу. Одлазак на Источник Св.Серафима аутобусом и погружење. Повратак у комплекс, слободно време. Литија Канавком Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом смештају.

10. ДАН – Рана литургија. Слободно време за ручак у манастирском комплексу. Полазак за Муром. Обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније, и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнеза Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Сергијев Посад. Долазак у вечерњим часовима и смештај у манастирске конаке у вишекревтне собе са купатилом (некатегорисан смештај).

11. ДАН – Литургија. Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком. Одлазак до Новојерусалимског манастира те полазак у Москву. Смештај у хотел. Ноћење.

12.ДАН – Литургија у Новодјевичјем манастиру, потом обилазак Донског (мошти Светог Тихона) и Даниловског манастира уколико време дозволи. Полазак у послеподневним часовима за Почајев. Ноћна вожња.

13. ДАН – Долазак у вечерњим часовима у Почајев и смештај у хотел. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним собама са купатилом, у центру Почајева.

14. ДАН – Спуштање и целивање чудотворне Почајевске иконе и Стопе Богомајке, а потом и литургија у Почајевској лаври. Целивање моштију, те време за ручак. Полазак у послеподневним часовима за Србију. Ноћна вожња

15. ДАН – Долазак у послеподневним часовима у Нови Сад, Београд.

ЦЕНА: 390 €     ПРИЈАВА 

(на рате до 15.02.2020. уз чекове или админ. забрану)

ТЕРМИН: 07.09/21.09.2019.

Аранжман обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе
 • Смештај на бази 10 ноћења и то : 7 ноћења у хотелима 2* или 3* и 3 ноћења у манастирским хотелима у собама са купатилом
 • Лиценцираног пратиоца групе све време путовања
 • Духовног руководитеља путовања

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом и оне које обилазимо панорамски а желите да их посетите
 • Међународно путно-здравствено осигурање – 1500 дин.
 • Храну

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.02.2020. уз чекове или административну забрану.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

– Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

– Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

Ширите православље:
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *