sveta zemlja

СВЕТА ЗЕМЉА

________________

Јерусалим 
авион + бус  
08.09/15.09.2019. – попуњено!
02.12./09.12.2019. 

 

1. дан 08.09.2019./02.12.2019. Састанак групе код инфо-пулта поред шалтера за чек-ин на аеродрому Никола Тесла у 21.30 часова. Аеродромске формалности.

2. дан – 09.09.2019./03.12.2019. Полетање авиона у 00.10 часова по нашем времену. Слетање на аеродром у Тел-Авиву у 04.10 часова по реду летења авио компаније. Граничне формалности на аеродрому Бен Гурион, те наставак пута према Витлејему. Одлазак на службу у храм Христовог рођења у центру Витлејема. Поклоњење пећини у којој је рођен Господ Исус Христос. Уколико буде отоврена капела 14.000 витлејемских мученика – поклонићемо се моштима ових дивних светитеља, те одлазак до „Млечне пећине“ која је у непосредној близини храма Христовог рођења, а где се верује да је Света породица живела ту непосредно после рођења Господа Исуса Христа. Кратка пауза у Витлејему за ручак, те одлазак у хотел 3* у центру Витлејема. Смештај у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. После смештаја полазак у Пастирско поље које се налази на 2км од Витлејема а где се пастирима јавио Анђео Господњи са радосном вешћу да се родио Господ Христос. Одлазак у Јудејску пустињу те обилазак манастира Светог Теодосија који је подигнут на месту где су одмарали мудраци који су се враћали својим земљама након обиласка тек рођеног Исуса. Одлазак минибусевима до Велике лавре Светог Саве освећеног, манастира из петог века који је основао Свети Сава освећени, а који је један од најзначајнијих у целом Хришћанству. Овај манастир је посебно значајан за наше ходочаснике.Уколико време дозволи посета манастиру Светог Николе у Беит Џала недалеко од Витлејема. Повратак у хотел. Одмор. Вечера. Ноћење

3. дан – 10.09.2019./04.12.2019. Доручак, те одлазак до Витаније на гробно место четвородневног Лазара, којег је Господ оживео на овом месту у четври дан по упокојењу. Потом одлазак у Маслинску гору. Посета манастира РПЦ Вазенсења Господњег где је место на којем је нађена глава Светог Јована Крститеља, потом одлазак до Грчког манастира Вазнесења Господњег у којем се чудесном заштитом иконе Господа Исуса Христа зауставило рушење манастира од стране безбожника. Прелазак улице на само место Вазнесења које је под муслиманском управом и поклоњење месту одакле се Господ вазнео. Низ улицу шетња до цркве „Оче наш“ у којој је ова молитва исписана на многим светским језицима. Поглед на Јерусалим са видиковца и спуштање према Гестиманском врту. Одлазак до Руског манастира Марије Магдалине где се налазе мошти кнегиње Јелисавете Фјодоровне, а потом и до цркве „Агонија“ или „Свих Нација“ коју су Сарајевски католици откупили од турака у време Османског царства. Одлазак до Храма Успења Пресвете Богородице где се налази њен гроб. Одлазак до старог града и посета највећој светињи – храму Христовог Васкрсења (Поклоњење Гробу Господњем, плочи миропомазања, Голготи, Адамовом гробу….). Повратак у хотел на вечеру. Ноћење.

4. дан – 11.09.2019./05.12.2019. Доручак, Одлазак према Јерихону, који важи за најстарији град на свету. Одлазак у Хозевитски манастир посвећен Светом Георгију Хозевиту, који је почео да се гради још у 4. веку, на месту где се верује да је боравио Свети пророк Илија, али и Свети Јован Крститељ. Поклоњење моштима и Светог Јована Румуна, светитеља с почетка 20.века чије су мошти потпуно нетљене. Одлазак до манастира Светог пророка Јелисеја где се налази Захејево дрво на које се овај покајани цариник попео да види Христа, јер је био низак растом. Одлазак у манастир Четрдесетнице на Гори Кушања, место где је Господ након што је крштен, и након четрдесетодневног поста искушаван од стране ђавола, и место где је Господ победио три искушења.. Ту се налази пећина у којој је Господ постио 40 дана, као и место посвећено победи над трећим кушањем када је ђаво од Исуса тражио да му се поклони, нудећи му сва царства овога свијета, а Господ му је одговорио: „Иди од мене, Сатано, јер је написано: Господу Богу своме клањај се и њему јединоме служи!“ У манастиру се налази копија чувене иконе Богородице „Достојно јест“ која је и заштитница овог светог места.
Одлазак у Витавару на реку Јордан, место за које се верује да је аутентично место крштења Господа Исуса Христа. Могуће погружавање. Стихаре можете купити на лицу места и цена је око 8$, а биће прилике по нешто нижој цени купити их и у Витлејему. Обилазак манастира Светог Герасима Јорданског, а потом повратак у хотел у Витлејему. Вечера. Ноћење

5. дан – 12.09.2019./06.12.2019. Доручак, те одлазак у Еин-Карем, родно место Светог Јована Крститеља и посета манастиру Светог Јована и руском горненском манастиру на празник Усековање главе Светог Јована Крститеља. Одлазак до манастира Часног Крста, који се налази на око 1км од старог града Јерусалима, који је подигнут на месту где је расло дрво од којег је направљен крст на који је Господ разапет. Потом одлазак до Старог града и улазак на „Лављу капију“. Посета манастиру и месту рођења Пресвете Богородице и месту за које се верује да је место упокојења Светих Јоакима и Ане. Посета тамнице у којој је Христос био затворен, а потом пролазак Страдалним путем који има 10 места до самог уласка у храм Христовог Васкрсења, и 4 места у самом храму, на којима ћемо се заустављати где ће свештеник читати одломке из Јеванђеља. Посета храму Христовог Васкрсења, те слободно време за молитву. Повратак у хотел мало раније ради одмора због сутрашњег ранијег поласка. Вечера. Ноћење.

6. дан – 13.09.2019./07.12.2019. Веома рано ујутру полазак за Галилеју. Ланч-пакет. Одлазак на Гору Блаженства где је Христос говорио апостолима којим врлинама се задобија Царство Небеско, а потом одлазак у Капернаум, место рођења Светог апостола Петра, али и Светог Андреја и Светих Јована и Јакова Заведејевих. Место где је Господ подучавао апостоле и чинио многа чудеса. У Капернауму се налазе остаци синагоге из Христовог времена. Обилазак манастира Светих 12 апостола. Потом одлазак у Табху, место умножавања хлебова и рибе са црквом из 4. века која је обновљена крајем 20. века. Одлазак у Кану Галилејску, место у коме је живео Свети апостол Вартоломеј и место где се одиграла свадба у којој је Господ Исус Христос претворио воду у вино. Обилазак манастира Светог Георгија. Потом одлазак на Гору Тавор где се Христос преобразио пред својим ученицима Петром, Јованом и Јаковом и обилазак манастира Светог пророка Илије. Одлазак у Назарет, град где је Архангел Гаврило јавио благу вест Пресветој Богородици. Ово је град и Христове младости. Обилазак манастира Светог архангела Гаврила где се чува бунар где се поменути чудесни догађај одиграо. У касним вечерњим часовима долазак у хотел. Вечера. Ноћење

7. дан – 14.09.2019./08.12.2019. Доручак. Одлазак рано ујутру до Храма Христовог Васкрсења и још једном поклоњење највећим светињама у миру. Слободно време за молитву. Уколико околности дозволе пријем код јерусалимског патријарха г.г. Теофила трећег. Обилазак неколико манастира у околини храма Васкрсења Господњег. Одлазак на Сионску гору и посета Сионској цркви, сали Тајне Вечере, Давидовом гробу. Уколико буде отворена, посета Јерменској цркви Светог Јакова Заведејева. Слободно време. Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

8. дан – 15.09./09.12.2019. Полазак рано ујутру за Тел-Авив, око 4.00 часа. Ланч-пакет. Долазак на аеродром око 5.00 часова. Граничне формалности и полетање за Београд у 08.10 часова по реду летења авио компаније. Долазак у Београд око 10.10 часова. Крај услуге.

 

 

ЦЕНА: 799 €    ПРИЈАВА 
ЦЕНА за уговоре склопљене после 30.07. : 96.000 дин.

Плаћање на рате до 15.02.2020. уз чекове или административну забрану. Обавезан депозит 20% при пријави. Остатак на једнаке месечне рате.

 

Аранжман обухвата:

 • Авионску карту на релацији Београд – Тел Авив – Београд редовним летом Ер Србије
 • Пртљаг од 23 кг (збир свих димензија је 158цм) као и ручни пртљаг до 8кг (40цм х 20цм х 55цм)
 • Превоз високоподним туристичким бусом по програму
 • 6 полупансиона у хотелу 3* у ширем центру Витлејема (доручак и вечера) у 1/2, 1/3 и 1/4 собама са купатилом
 • Бакшиш за хотелско особље, возаче, водиче који је обавезан у овом делу света и стаје око 70-80$
 • Улазнице за све наведене локлитете где се улаз плаћа
 • Лиценцираног пратиоца/водича из Београда
 • Лиценцираног локалног водича
 • Међународно путно здравствено осигурање (групна полиса) искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужни урадити сами осигурање)
 • Комби или такси превоз до манастира где се не може доћи бусом
 • Грамата јерусалимског патријарха
 • Организационе трошкове

Аранжман не обухвата:

 • Ручкове
 • Индивидуалне трошкове
 • Жичару до Горе Кушања – 17$ (предлажемо пешачење – око 45 минута)
 • Све што није програмом предвиђено

Доплата за једнокреветну собу 18000 динара . Уколико се путник пријави сам, а не жели једнокреветну собу можемо га спојити са путницима истог пола приближних година.

 

Плаћање аранжмана је могуће до 15.02.2020. (a за децембарски термин до 15.04.2020.) уз неповратни депозит у случају одустанка у износу од 20% од укупне цене аранжмана, који је обавезан при резервацији независно од начина плаћања, а који подлеже општим условима путовања авио-компаније који су такође саставни део уговора о путовању. Депозит је могуће пренети на замену (другог путника) до 11 дана пред полазак када је неопходно авио компанији доставити податке. Остатак од комплетног износа подлеже редовним општим условима путовања агенције Ловћен која је организатор овог путовања, са лиценцом ОТП259/2010 и ЈУТА гаранцијом путовања, те полисом ДДОР Нови Сад на 300.000 еур

НАПОМЕНА: ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА СЕ ИСПОВЕДИТЕ КОД СВОГ СВЕШТЕНИКА/ДУХОВНИКА УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ ДА СЕ ПРИЧЕСТИТЕ. МОГУЋЕ ЈЕ ИСПОВЕДИТИ СЕ И КОД ДУХОВНИКА ПУТОВАЊА УКОЛИКО БУДЕ МОГУЋНОСТИ.

Остале напомене:

– Путовање је поклоничко, те имајте то у виду пре пријаве на путовање.

– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме.
– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника, најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.
-Молимо да обратите пажњу на ОУП који су саставни део уговора о путовњу (посебно на тачку 12. која се тиче одустанка од путовања)

– Депозит од 20% је обавезан и не повратан у случају одустанка и не подлеже ОУП агенције Ловћен, већ ОУП АИР Србија која је авио превозник овог путовања. Депозит је могуће пребацити на замену (новог путника) до 11 дана пред пут када се подаци шаљу авио компанији.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању (Јединствена цена у динарима је важећа за све уговоре потписане од 30.07.2019.) . Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.02.2020.  (односно 15.04.2020.) уз чекове или административну забрану.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Авио седишта нумерише авио комапнија и нема могућности избора места у авиону.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

– Тачно време поласка агенција одређује најкасније 48ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

– Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављана питања.

 

Ширите православље:
 • 350
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Replies to “СВЕТА ЗЕМЉА”

  1. Помаже Бог. Да, грамата Јерусалимске патријаршије је у цени аранжмана. Свако добро

  1. Сва наша путовања воде лиценцирани водичи, а са групом обавезно иде и духовник путовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *