ЕГИНА

11.03/16.03.2020.

 

1. дан – Полазак из Београда у поподневним часовима (у договрено време са договореног места које се добија најкасније 48 часова пред пут) и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.

2. дан – Долазак у јутарњим часовима у Солун. Обилазак цркве Св. Димитрија Солунског где су мошти овог дивног светитеља, заштитника града Солуна. Одлазак до цркве Свете Софије и митрополије Солунске где су мошти Светог Григорија Паламе. Обилазак Солуна, а потом одлазак и посета српском војничком гробљу – Зејтинлику , те посета манастиру Светог Јована Богослова у Суротију где су мошти Светог Арсенија кападокијског и гроб Светог старца Пајсија Светогорца, а затим долазак у Паралију у касним поподневним часовима и смештај у хотел 2 или 3* у 1/2 и 1/3 собама са купатилом.

3. дан – Ујутру полазак према Егини и обилазак Камаризе, цркве Светог Нектарија и гроба старца Нектарија Виталиса кога је сам Свети Нектарије исцелио од канцера, а којег Грци већ сматрају за светитеља. Долазак у поподневним часовима у луку Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Молитва за здравље и акатист светитељу. Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

4. дан. –  Литургија у манастиру , а потом и обилазак манастира Свете Екатерине који се налази у непосредној близини. Обилазак манастира Светог Мине и још једно ноћење на Егини у хотелу 2 или 3* или апартманима у Агиа Марини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

5. дан – Ујутру прелазак у Пиреј те обилазак манастира Пантократор у околини Атине, и манастира Светог Јефрема Неамаријског. Дневна и ноћна вожња кроз Македонију и Србију.

6. дан – У јутарњим или раним поподневним часовима долазак у Београд.

 

 

ЦЕНА: 20.000 динара  ПРИЈАВА

Цена за стране држављане је 170е (девизне инструкције се добијају по пријави).

Аранжман је могуће плаћати на једнаке рате до поласка или до 15.06.2020. уз депоновне чекове или административну забрану.

 

Цена подразумева:

 • Превоз аутобусом туристичке класе (од 40 до 85 места).
 • Превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј.
 • 1 ноћење у конацима манастира на Егини (или приватним вилама/хотелима).
 • 1 ноћење у апартманима или хотелу 2 или 3* на Егини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама.
 • 1 ноћења у Паралији у приватним вилама или хотелу 2 или 3* у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама.
 • Водство и организацију пута.
 • Пратњу лиценцираног туристичког водича

* Са групом иде духовник путовања.

 

Цена не подразумева:

 • Оброке
 • Међународно путно здравствено осигурање – 600 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије 1200 динара ).  Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужни урадити сами осигурање). Молимо да прочитате Опште услове осигуравајуће куће, посебно у којим случајевима важи осигурање. Опште услове шаљемо са осталом документацијом.
 • Индивидуалне трошкове.
 • Доплата за једнокреветну собу: 6000 динара (није могуће у манастирским конацима).
 • Доплата за друго седиште у аутобусу: 8000 динара.

 

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

– Плаћање је у динарима на рачун агенције који се добија уз уговор са инструкцијама за плаћање. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.06.2020. уз чекове или административну забрану.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 40 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

 

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА! Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

Ширите православље:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *