sveti nektarije

ЕГИНА

на празник Светог Нектарија

_________

20.11/25.11.2019.

 

 

1. дан – 20.11. – Полазак у послеподневним часовима са паркинга Београдког Сајма у вечерњим часовима (тачно време ће бити достављено два дана пред пут). Ноћна вожња кроз Србију, Македонију и Грчку уз потребне паузе и граничне формалности.

2. дан – 21.11. Долазак у јутарњим часовима у Пиреј, те прелазак трајектом на Егину. Обилазак манастира Свете Екатерине, а потом акатист Светом Нектарију крај његових моштију. Вечерње богослужење. Смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Ноћење.

Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

 

3. дан – 22.11. Света литургија на у манастиру на Егини, те слободно време. Прелазак послеподне трајектом у Пиреј. Смештај у хотел у Атини (или околини) у 1/2 и 1/3 собама са купатилом. Ноћење

4. дан – 23.11. Полазак рано ујутру у Камаризу где је гроб старца Нектарија Виталиса на којем се већ догађају чудеса. Посета манастиру Пантократор и манастиру Светог Јефрема. Долазак у вечерњим часовима у Паралију и смештај у вилама у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

 

5. дан – 24.11. Полазак ујутру за Солун и обилазак цркве Светог Димитрија и светиња у ужем центру града. Одлазак до Зејтинлика и у послеподневним часовима полазак за Београд.

 

6. дан – 25.11. У раним јутарњим часовима долазак у Београд.

 

 

ЦЕНА: 21.500 дин   ПРИЈАВА

Плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.03.2020. (уз депоновање чекова).

 

 

Цена подразумева:

– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом до Егине и назад
– 1 ноћење у манастирским конацима (некатегорисан смештај). Уколико не добијемо благослов могућ смештај у апартманима/хотелу на Егини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама (без доплате)
– 1 ноћење у хотелу 3* у околини Атине
– 1 ноћење у вилама или хотелу у Паралији у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом
– водство (лиценцирани водич са знањем Грчког) и организацију пута
*са групом иде духовник путовања

Цена не подразумева:
– оброке
– међународно путно здравствено осигурање (600 динара)
– индивидуалне трошкове

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.03.2020. уз чекове или административну забрану. 

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

Ширите православље:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3 Replies to “Егина на празник Светог Нектарија”

  1. Bila sam na slicnom putovanju prosle goine.Poseban je dozivljaj otici na Eginu,posetiti manastir Sv.Nektarija.Mi smo bili i na Eviji.Svima preporucujem.Zaboravi se napor putovanja,ostaje divno secanje na taj velicanstven put.Ko putuje,srecan vam put i neka vam Sv.Nektarije uslisi molitve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *