ЕГИНА – КАМАРИЗА – АТИНА – ЕВИЈА – СОЛУН

– Милеси, Пантократор, Света Екатерина –

13.03./18.03.2019.
ПОПУЊЕНО!

КЛИКНИТЕ ЗА НОВИ ТЕРМИН

 

1.дан  – Полазак из Београда у поподневним часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.

2. дан  – Долазак у раним јутарњим часовима у Солун. Обилазак цркве Св.Димитрија Солунског где су мошти овог дивног светитеља, заштитника града Солуна. Обилазак Солуна, а потом одлазак и посета српском војничком гробљу – Зејтинлику. Долазак у Паралију у касним поподневним часовима и смештај у хотел  2 или 3* или апарт-хотел у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

3. дан – Полазак рано ујутру према Евији и обилазак манастира Светог Давида Евијског где се налазе мошти овог дивног светитеља али и гроб Светог старца Јакова Цаликиса, те и цркве где су мошти Светог Јована Руса. Прелазак мостом према Атини, и обилазак манастира Пантократор. Долазак у хотел у околини Атине и смештај у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

4.дан  – Ујутру одлазак до Камаризе на гроб старца Нектарија Виталиса којег је Свети Нектарије чудесно исцелио од рака плућа и који се помоиње у акатиту овом дивном чудотворцу. На упокојењу овом старцу народ је узвикивао „Свети Свети“ , а чуда на његовом гробу се већ дешавају. Долазак у поподневним часовима у луку Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Молитва за здравље и акатист светитељу.
Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

5. дан.  – Литургија у манастиру , а потом и обилазак манастира Свете Екатерине који се налази у непосредној близини. Послеподне повратак трајектом у Пиреј и полазак према Србији и обилазак манастира Преображења Господњег у Милесију где се налази келија Светог старца Порфирија Кавсокаливита.

6.дан  – Долазак у Београд у поподневним часовима.

 

 

ЦЕНА: 169 €   ПРИЈАВА  

Могуће плаћање на 8 рата (новембар 2018. – јун 2019. уз депоновање чекова)

 

Цена подразумева:
– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом до Егине и назад
– 1 ноћење у апартманима/хотелу на Егини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама (Постоји могућност смештаја у манастирским конацима уколико добијемо благослов. Смештај је у том случају у вишекреветним собама)
– 1 ноћење у хотелу у 1/2 или 1/3 или 1/4 собама у хотелу  3* у Атини (или околини)
– 1 ноћење у апартманима у Паралији
– водство (лиценцирани водич са знањем Грчког) и организацију пута

Цена не подразумева:
– оброке
– међународно путно здравствено осигурање (500 динара)
– индивидуалне трошкове

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.06.2019. уз чекове или административну забрану.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања: https://www.hodocasca.rs/cesto-postavljana-pitanja/

Ширите православље:

17 Replies to “Егина – Св. Нектарије МАРТ”

 1. Духовник на овом путовању је о.Сава Мишановић, док са групом иде лиценцирани туристички водич са знањем грчког.

 2. Поштовани, да ли планирате путовање на Егину (св. Нектарије) у периоду 27. април-3.мај

 3. ja sam bio sa njima prosle godine verujte mi vodic je legenda svi je znaju u manastirima prica grcki jezik tecno moja topla preporuka i hoteli su odlicno .Necete se pokajati ako idete sa Lovcenom .Svako Dobro zelim od Boga

 4. Данас смо се вратили са дивног путовања на Егину. Препуни утисака.
  Хвала нашем водичу Тијани на хармонији организације, професионалности, пожртвованости, топлине и љубави. Незаборавно искуство!
  Свима од срца препоручујем да Егину посете у организацији агенције Ловћен!

 5. Postovana agencijo,

  zelela sam da Vas upitam da li imate jos koje slobodno mesto za Eginu od 28.06-02.07, imam zarku zelju da odem na Hodocasce u Eginu i danas sam videla na vasem sajtu da postoji ta ponuda.

  Unapred zahvalna
  Stojanovic Zorica

  1. Драга Зорице, имамо места за полазак 28.06. Можете се пријавити преко сајта (форме за пријављивање) или нас позвати на 062/669-619 , или 022/323-915

 6. Da li sam zakasnila da se prijavim za put u Eginu,23.10-27.10.?Iz Republike Srpske sam,iz Rogatice.Hvala,veliki pozdrav!Natasa…

  1. Поштована Јелена, термин објављујемо када се попуни актуелни. Највероватније да ће следећи полазак бити у јуну месецу.

 7. Dobar dan..Htjela sam Vas pitati kada je je sledece putovanje za Eginu?..iz Bara sam(Crna Gora),ako mi mozete dati vise informacija o prijavljivanju?..Veliko hvala,pozdrav…

  1. Следеће путовање је у оквриу Васкршње мале грчке туре. Имате програм на сајту, а после тога ће бити у јуну. Тај програм није још објављен али ће бити у фебруару па ћете се моћи пријавити. Можете се пријавити путем сајта на дугме пријава, па следити даље кораке. Свако добро

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *