СОЛУН – ЕВИЈА – АТИНА – КАМАРИЗА – ЕГИНА
– Пантократор – Свети Јефрем – Милеси-

18.10./23.10.2019. 

 

1.дан  – Полазак из Београда у вечерњим часовима. Вожња нишким ауто-путем према Грчкој.

2. дан  – Долазак у раним јутарњим часовима у Солун. Обилазак цркве Св.Димитрија Солунског где су мошти овог дивног светитеља, заштитника града Солуна а затим и мало слободног времена. Потом одлазак на Евију и посета манастиру Светог Давида где се налазе мошти овог дивног светитља као и гроб новоканонизованог старца Јакова Цаликиса. Потом одлазак до цркве где су мошти Светог Јована Руса, те поклоњење његовим моштима.  смештај у црквеном хотелу  у 1/2 и 1/3  собама са купатилом.

3. дан – Литургија у цркви Светог Јована Руса где су мошти овог светитеља те полазак за Милеси и обилазак преображењског манастира где је и келија Светог старца Порфирија кавсокаливита. Одлазак до манастира Светог Јефрема и до манастира Пантократор у близини Атине.  Смештај у хотел у околини Атине у 1/2, 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

4. дан – Доручак. Полазак рано ујутру према Лаврију (Камариза) и посета гробу старца Нектарија Виталиса који је чудесон исцељен од рака, молитвама Светог Нектарија и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. На сахрани старца народ је узвикивао „Свети“ „Свети“, а на гробу старца се већ дешавају чудеса.  У поподневним часовима одлазак у луку Пиреј и прелазак на Егину.  Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Молитва за здравље и акатист светитељу. Ноћење

Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

5. дан – Литургија у манастиру Светог Нектарија, а потом обилазак манастира Свете Екатерине. У послеподневним часовима повратак у луку Пиреј и панорамски обилазак Атине. У касним послеподневним часовима полазак за Београд.

6.дан  – Долазак у Београд у јутарњим часовима.

 

 

ЦЕНА: 179 €   ПРИЈАВА
ЦЕНА за пријаве од 30.07.2019. : 21.500 дин.

Могуће плаћање на 8 рата (јун 2019. – фебруар 2020. уз депоновање чекова)

 

Цена подразумева:
– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом до Егине и назад
– превоз трајектом до Евије
– 1 ноћење у манастирским конацима (некатегорисан смештај). Уколико не добијемо благослов могућ смештај у апартманима/хотелу на Егини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама (без доплате)
– 1 ноћење у црквеном хотелу 2* на Евији
– 1 ноћење у хотелу 3* у околини Атине са доручком
– водство (лиценцирани водич са знањем Грчког) и организацију пута
*са групом иде духовник путовања

Цена не подразумева:
– оброке (сем доручка у хотелу у Атини)
– међународно путно здравствено осигурање (600 динара)
– индивидуалне трошкове

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.12.2019. уз чекове или административну забрану.  Јединствена динарска цена важи за све пријаве од 30.07.2019.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања: https://www.hodocasca.rs/cesto-postavljana-pitanja/

Ширите православље:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *