Егина
са посетом Солуна

22.05./27.05.2024.

 

Егина је једна од најомиљенијих поклоничких дестинација наших ходочасника и са посебном радошћу припремамо сваки програм за њу. Поред Велике грчке туре, већ годинама организујемо и Малу грчку туру за све љубитеље православних светиња Грчке.

 

1. дан – Полазак у вечерњим часовима из Београда и успутних места на ауто-путу. Ножна вожња кроз Србију, С.Македонију и Грчку. Граничне формалности.

2. дан – Долазак у раним јутарњим часовима у Солун, те обилазак српског војничког гробља, а потом одлазак у Суроти (манастир Светог Јована Богослова где се налази гроб  старца Пајсија). Повратак у Солун – посета цркви Светог Димитрија, те слободно време за обилазак цркве Свете Софије и митрополије Солунске. Одлазак до смештаја који је предвиђен у хотелу 2* или 3*  или апарт-хотелу у Катеринију или Паралији,  у 1/2 и 1/3 собама са куптаилом. Ноћење

3. дан – Полазак рано ујутру за Егину. Одлазак до Лаврија и посета гробу старца Нектарија Виталиса и његове келије. Испловљавање из Пиреја за Егину у поподневним часовима. Одлазак  у манастир Светог Нектарија уколико време дозволи, те одлазак у Агиа Марину. Смештај у хотел 2 или 3* или апарт-хотелу у 1/2 или 1/3 собама са купатилом.

4. дан – Света литургија у манастиру Светог Нектарија, те обилазак собе, гроба и доњег храма, акатист на српском и молитва за здравље. Обилазак манастира Свете Екатерине где се налази део моштију и чудотворна икона Светог Спиридона која отвара и затвара очи. Потом одлазак до катакомбног манастира и манастира Светог Мине. Факултативно одлазак комбијима до манастира Хризолеонтиса где се налази чудотворна икона (цена овог излета биће предочена путницима на лицу места) и где је Свети Нектарије често пешке одлазио да се моли. Уколико неко не жели да иде, може остати у манастиру Светог Нектарија на молитви. Смештај у конацима (вишекреветне собе без купатила – потребно понети постељину), УКОЛИКО ДОБИЈЕМО БЛАГОСЛОВ, или повратак у исти смештај у Агиа Марини.

5. дан – Света литургија у манастиру Светог Нектарија, те слободно време у луци за обилазак града Егине или купање. Полазак поподневним трајектом за Пиреј, а потом и полазак за Београд. Полазак за Србију.

6. дан – У јутарњим или раним поподневним часовима долазак у Београд

 

фотографије могу бити и са сличних дестинација

ЦЕНА: 25.000 дин  ПРИЈАВА

Плаћање могуће до поласка или до 15.09.2024. уз депоновање чекова.

 

Цена подразумева:

– Превоз аутобусом туристичке класе

– Превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј

– 1 ноћење у апартманима или хотелу у Катеринију или  Паралији у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом (клима није у цени)

– 1 ноћење у хотелу или апарт-хотелу у 1/2 и 1/3 собама са купатилом у Агиа Марини

– 1 ноћење у конацима манастира на Егини или истом смештају као горе наведеном у Агиа Марини, уколико од манастира не добијемо благослов за ноћење

– Боравишну таксу у сваком месту боравка

– Водство и организацију пута

 

Цена не подразумева:

– Оброке

– Међународно путно здравствено осигурање – 1000 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије НА УПИТ ) или  Међународно путно здравствено осигурање са COVID-19 покрићем – 1500 динара (Препоручљиво је имати, није обавезно)  групна полиса, осигурана сума за COVID – 19 износи 10.000е, полису не могу закључити особе старије од 75 година).

– Индивидуалне трошкове

– У двокреветне собе у хотелу се смештају искључиво заједно пријављене особе на једном уговору.

– Доплата за једнокреветну собу у хотелима 10.000 дин.

– Доплата за друго седиште – 10.000 дин. или посебан захтев за седење – 5.000 дин.

Све доплате се раде на упит и морају се проверити са запосленима агенције Пеллегрини травел. Доплате за смештај се не односе на манастирске конаке где није могуће бирати структуру собе.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

– Плаћање је у динарима на рачун агенције који се добија уз уговор са инструкцијама за плаћање. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.09.2024. уз чекове, али са уплатом депозита од 30%.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12 Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. Смештај може бити исте или боље категоризације.

Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују уколико за то има могућности. Доплата за друго седиште је такође евентуално могућа, уз претходни упит. Тоалети у аутобусу нису у функцији, а паузе се праве спрам законских возачких сатница. Организатор настоји да изађе у сусрет за чешће паузе уколико је то могуће.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 14:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. Организатор путовања задржава право размештаја путника по собама, уколико нису доплатили одређену структуру собе. Организатор ће се трудити да путнике споји у смештајне јединице увек водећи рачуна о полној структури, а трудиће се и да спаја путнике сличних година, што не може бити обећано. Тако се избегава обавезна доплата за једнокреветну собу и евентуалне доплате за двокреветну собу (ако је то назначено програмом). Квалитет интернет конекције у смештају где је назначено да га има није гарантован и зависи од пружаоца интернет услуге, техничке опреме и временских услова.

– Аутобус ће путнике довести до физички најближе могућег места смештајној јединици, а путници су дужни да сами свој пртљак понесу до објекта.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…) – Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

– Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24 ч пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман/манастир, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на свим језицима. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Пеллегрини травел (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Препорука је да проверите потребно важење пасосша за земљу у коју идете, а најчешће је то 3 или 6 месеци по повратку са путовања, у зависности од земље у коју се путује. У случају невалидности пасоша, агенција не сноси одговорност и није дужна да врати новац.

– Агенција ни на који начин не може да утиче и не сносни одговорност на дискреционо право граничне полиције било које од земаља кроз које пролазимо да не пусти путника у одређену земљу или га депортује. У том случају не постоји обавеза повраћаја уплаћених средстава.

– Измене имена путника, броја пасосша, измене места уласка или било које друге измене које се тичу саме реализације путовања могуће су најкасније 5 дана пред пут. Свака измена после тог времена сматраће се одустанком и новом пријавом где је задржавање 100% по одустаку.

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

– Код авио аранжмана могуће је благо померање датума путовања у зависности од тренутка формирања групе и реда летења авио компаније.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања  Организатор Пеллегрини травел д.о.о, Лиценца A33/2022, гаранција на 30.000 еур за обештећење путника ЕРСТЕ банке.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

Ширите православље:

16 Replies to “Егина и Солун – мај 2024.”

  1. Da lijos imate mesta za ovu turu za 2 osobe?
    “ МАЛA ГРЧКА ТУРА“
    – Солун, Егина, Евија –
    15.11./20.11.2023.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *