manastir hilandar sveta gora
Насловна слика: Wikipedia

 

МАНАСТИР ХИЛАНДАР

са посетом Солуна

——————————————

20.07/23.07.2020. – ОТКАЗАНО

25.07/28.07.2020. – ОТКАЗАНО

11.08/14.08.2020.

12.08/15.08.2020.

19.08/22.08.2020.

24.08/27.08.2020.

25.11/28.11.2020.

 

1. ДАН – Полазак из Београда у поподневним часовима.

2. ДАН – Долазак у Уранополис или Јерисос у јутарњим часовима. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у манастир Хиландар. Чим стигну у манастир, гости се послуже у гостопримници. Притом добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима, причестити се (препоручљиво је да се исповедите у свом храму, јер се деси да исповедник у Хиландару није у могућности да исповеда тог дана), целивати мошти светих после вечерње службе и вечере, прошетати до пирга (куле) Краља Милутина, крста и маслине цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, такође и до Старог манастира Св. Василија Исповедника (Хрусија), који се налази на северо-источној обали, а удаљен је око 2,5 км од Хиландара (пола сата хода). Могу се посетити и црква Св.Трифуна у непосредној близини конака, гробљанска Благовештењска црква са криптом, место код којег се зауставило магаре носивши икону “Тројеручице” из Србије, манастирску књижару (продавницу). За све додатне информације, недоумице и савете треба питати гостопримца по доласку у манастир. Празнично бденије. Ноћење у конацима манастира.

3. ДАН – Јутрење и Света Литургија, а потом доручак у манастирској трпезарији. Полазак према луци Јовањица око 12.30 ч, а потом из Уранополиса за Солун. Долазак у Солун и обилазак Цркве Светог Димитрија (где су мошти заштитиника Солуна) , а потом слободно време до поласка. Полазак за Београд у вечерњим часовима.

4. ДАН – Долазак у јутарњим часовима на одредиште.

 

 

ЦЕНА: 13.500 дин  ПРИЈАВА 

Плаћање на 10 месечних рата уз депоновање чекова или административну забрану до 15.10.2020. у једнаким месечним ратама.

Цена за стране држављане је 115 € (девизне инструкције се добијају по пријави). Аранжман је могуће плаћати на једнаке рате до поласка или до 15.10.2020. уз депоновне чекове или административну забрану.

 

Цена обухвата:

 • Превоз туристичким аутобусом или минибусом у зависноста од броја пријављених.
 • Водство и организацију пута.

Цена не обухвата:

 • Визу за Свету Гору – 25 € (студенти грчког универзитета, ђаци, свештеници – 10 €).
 • Вожњу бродићем у оба правца (цена карте у једном правцу од 6 € до 10 €, у зависности од врсте брода и луке из које испловљавамо.
 • Међународно путно здравствено осигурање – 400 динара (групна полиса са покрићем до 15.000 € за путнике до 75 година старости, за старије 1200 динара ). Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р. Србије (остали путници су дужни да сами ураде осигурање). Молимо да прочитате Опште услове осигуравајуће куће, посебно у којим случајевима важи осигурање. Опште услове шаљемо са осталом документацијом – индивидуалне трошкове.

 

У манастиру обезбеђено ноћење и оброци са монаштвом и осталим гостима.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

– Плаћање је у динарима на рачун агенције који се добија уз уговор са инструкцијама за плаћање. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.10.2020. уз чекове или административну забрану.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 20 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

– Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

– Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

 

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА! Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

Ширите православље:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

12 Replies to “Хиландар – Света Гора”

 1. Поздрав ..Да ли ће бити као прошле године посета Крфу Светом Спиридону Метеорима Кефалонији Егина ..Прошле године је било чинимисе 9 дана ,,да ли је могуће да то буде 4-,5 дана …/због посла/ …хвала унапред

  1. Поштовани, биће на јесен у оквиру Велике грчке туре. Те програме углавном објављујемо у априлу-мају. Путовање траје 10ак дана и немогуће је обићи Крф, Кефалонију, Патру, Атину, Егину, Евију, Солун за 4-5 дана, на жалост.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *