hodočašće na svetu goru

ХИЛАНДАР – СОЛУН

24.07./27.07.2019. – попуњено

11.08./14.08.2019. – попуњено

12.08./15.08.2019. – попуњено

21.08./24.08.2019. – попуњено

25.11./28.11.2019.

 

1. ДАН – Полазак из Нове Пазове и Београда у поподневним часовима.

2. ДАН – Долазак у Уранополис (или Јерисос) у јутарњим часовима. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у манастир Хиландар. Чим стигну у манастир, гости се послуже у гостопримници. Притом добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима, причестити се (препоручљиво је да се исповедите у свом храму, јер се деси да исповедник у Хиландару није у могућности да исповеда тог дана), целивати мошти светих после вечерње службе и вечере, прошетати до пирга (куле) Краља Милутина, крста и маслине цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, такође и до Старог манастира Св. Василија Исповедника (Хрусија), који се налази на северо-источној обали, а удаљен је око 2,5 км од Хиландара (пола сата хода). Могу се посетити и црква Св.Трифуна у непосредној близини конака, гробљанска Благовештењска црква са криптом, место код којег се зауставило магаре носивши икону “Тројеручице” из Србије, манастирску књижару (продавницу). За све додатне информације, недоумице и савете треба питати гостопримца по доласку у манастир. Празнично бденије. Ноћење у конацима манастира.

3. ДАН – Јутрење и Света Литургија, а потом доручак у манастирској трпезарији. Полазак према луци Јовањица око 12.30ч, апотом из Уранополиса за Солун. Долазак у Солун и обилазак Цркве Светог Димитрија (где су мошти заштитиника Солуна), а потом слободно време до поласка. Полазак за Београд у вечерњим часовима.

4. ДАН – Долазак у јутарњим часовима на одредиште.

 

ЦЕНА: 115 €   ПРИЈАВА
ЦЕНА за пријаве од 30.07.2019. : 13800 дин.

Могућност плаћања на 11 месечних рата уз депоновање чекове или административну забрану.

 

Цена обухвата:
– превоз туристичким аутобусом (од 50 места) 
– свим путницима обезбеђена ДВА МЕСТА У БУСУ 
– водство и организацију пута

Цена не обухвата:
– визу за Свету Гору -25е (студенти на грчким универзитетима , ђаци и свештеници – 10е) плаћа се Управи на лицу места
– вожњу бродићем у оба правца (цена карте у једном правцу од 6е до 10е, у зависности од врсте брода – највероватније ће цена карте у оба правца бити по 6е) плаћа се на броду, на лицу места
– међ. здравствено осигурање (око 400 динара) које није обавезно, али је препоручљиво
– индивидуалне трошкове.

У манастиру обезбеђено ноћење и оброци са монаштвом и осталим гостима.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.12.2019. уз чекове или административну забрану (само предузећа која нису била у блокади). Јединствена динарска цена важи за све пријаве после 30.07.2019.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта.

– Минимум 25 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 22:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак.

Важе ОУП Туристичке агенције Ловћен , која је организатор путовања са лиценцом ОТП259/2010. Гаранција путовања ДДОР Нови Сад на 300.000 еур.

 

Ширите православље:
  • 86
  •  
  •  
  •  
  •  

5 Replies to “Хиландар – више термина”

  1. Поштовани, на жалост то није могуће јер имамо благослов на ограничен број особа.

    1. Све информације можете добити на наше бројеве телефона 022/323-915 или 062/669-619

    1. За све наше термине диаомонитирион (виза) је обезбеђена. За индивидуалне одласке не можемо обезбедити ако на то мислите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *