ЈЕРУСАЛИМ: Градоначелник Јерусалима Нир Барката обуставио је данас план којим је требало да уведе порез на пословне објекте у власништву хришћанске цркве, као што су ресторани и хотели, а која је изазвала бес верских лидера и довело до затварања цркве Светог гроба.

У саопштењу које је издао кабинет израелског премијера Бењамина Нетанијахуа, наводи се да је основан професионални тим за преговоре са црквеним лидерима, како би се дошло до решења, преноси АП.

„Као резултат тога, општина Јерусалим обуставила је активности наплате које је предузела последњих недеља“, наводи се у саопштењу.

За сада верски лидери нису реаговали на одлуку о обустави наплате пореза, а не зна се ни када ће Црква Светог гроба поново бити отворена.

Цркву су у недељу затворили лидери римокатоличке, грчке православне и других хришћанских цркава у знак протеста због одлуке градоначелника Јерусалима да опорезује црквену имовину.

Своју одлуку о увођењу пореза Баркат је образложио тиме да се ради о комерцијалној имовини, попут хотела, ресторана и канцеларија.

Ширите православље:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *