Јаши (Света Петка)

05.04./10.04.2023.

1.дан – Полазак у послеподневним часовима из Београда. Дневна и ноћна вожња кроз Румунију са успутним паузама и граничним формалностима.

2.дан – Долазак ујутру у један од манастира округа Њамц (Њамц или Сихастрија)  где је предвиђен смештај. Обилазак манастирског комплекса. Ноћење.

3.дан – Литургија, а потом одлазак до преостала два од три манастира која нисмо обишли претходнни дан (манастира Сихастрија , Секу , Њамц) . Уколико време дозволи обилазак манастира Агапија или Варатек. Одлазак у Јаши и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града. Ноћење

4.дан – Св.Литургија крај моштију Свете Петке, а потом и акатист светитељки. Обилазак цркве Светог Спиридона која се налази у оквиру болнице, манастира Света три јерарха и цркве Светог Николе у центру Јашија. Ноћење у истом хотелу.

5.дан – Св.Литургија крај моштију Свете Петке, акатист , те слободно време и полазак према Србији у вечерњим часовима.  Ноћна вожња

6.дан –Рано ујутру обилазак манастира Прислоп где је гроб старца Арсенија Боке.  Очекиван долазак у Београд у касним послеподневним часовима.

 

 

ЦЕНА: 21.000 дин.   ПРИЈАВА

Тренутно је у Румунију могуће ући без било каквих додатних услова. Уколико се не буде могло бар са антигенским тестом, путовање ће бити отказано, а новац враћен

У СЛУЧАЈУ ВЕЋИХ ПРОМЕНА ЦЕНА НА ТРЖИШТУ АГЕНЦИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО ПРОМЕНЕ ЦЕНЕ ДО 10% , А УКОЛИКО ПРОМЕНА БУДЕ ВЕЋА ПОТРЕБНА ЈЕ САГЛАСНОСТ ПУТНИКА.

 

Могуће плаћање на рате до 15.06.2023.

 

Цена обухвата:

– превоз аутобусом туристичке класе

– 2 ноћења у хотелу 2* или 3*  по програму у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом

– 1 ноћење у манастирским конацима неког од манастира округа Њамц (некатегорисан смештај).

– водство и организацију пута

 

Цена не обухвата:

– оброке

– индивидуалне трошкове путника

–Међународно путно здравствено осигурање – 1200 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије НА УПИТ ) или  Међународно путно здравствено осигурање са COVID-19 покрићем – 1700 динара (Препоручљиво је имати, није обавезно)  групна полиса, осигурана сума за COVID – 19 износи 10.000е, полису не могу закључити особе старије од 75 година).

Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужниж урадити сами осигурање).

– доплата за 1/1 собу у хотелима – 50% од цене (у конацима није могуће)
– доплата додатног седишта – 50% од цене

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање депозита од 30% на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.06.2023. уз чекове.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања организатора путовања агенције Ловћен, ОТП А33/2022
Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП A33/2022

Молимо да погледате рубрику често постављена питања: https://www.hodocasca.rs/cesto-postavljana-pitanja/

Ширите православље:

15 Replies to “Јаши – Света Петка / април 2023”

 1. Poštovani,

  Ima li još uvek slobodnih mesta za putovanje u Jaši? I kada je najkasniji rok za prijavu?

  Hvala.

  Srdačan pozdrav,
  Natalija

  1. Помаже Бог. Има још увек места, а рок за пријаву је до попуне. ТО не можемо знати када ће бити. За сада има још неколико слободних места за ово ходочашће. Свако добро.

  1. Драга Оливија, нема, група за Јаши је затворена. Поздрав и хвала на интересовању.

 2. Помаже Бог. Има ли још места за полконичко пуовање у Јаши?

  Дејан

  1. Бог Вам помогао. Има још увек места. Можете се јавити на 022/323-915 или 062/669-619 Свако добро.

  1. Поштована Лидија, има места још увек. Можете нам се јавити на 022323915 или 062669619. Наша агенција је у Новој Пазови, те ако Вам је проблем да дођете до нас позовите нас да Вас упутимо код неког од наших сарадника у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *