Светиње на Косову и Метохији
06.10./10.10.2022.

 

1. дан – Полазак у вечерњим часовима из Нове Пазове и Београда. Ноћна вожња до административног прелаза.

2. дан – У јутарњим часовима долазак у Грачаницу, уколико време доволи на Свету литургију. Обилазак манастира Драганац, а потом долазак у Призрен где ћемо посетити Богородицу Љевишку и Богословију. Смештај у Архангелима у манастирском конаку. Вечера. Ноћење.

3. дан – Литургија. Одлазак до Зочишта, а потом и до Дечана где ћемо остати на бденију. Повратак у Архангеле. Вечера, ноћење.

4. дан – Рано ујутру одлазак до Пећке патријаршије на литургију, а потом обилазак манастира Будисавци и Девич, те посета манастиру Бањска уколико време буде дозволило.

5. дан – У раним јутарњим часовима долазак у Београд.

 

МОГУЋЕ ИЗМЕНЕ ПРОГРАМА НА ЛИЦУ МЕСТА ЗБОГ СПЕЦИФИЧНЕ СИТУАЦИЈЕ.

ЦЕНА: 9000 дин.   ПРИЈАВА 

Могуће плаћање на  рате до поласка

 


УКОЛИКО МЕРЕ НЕ БУДУ ДОЗВОЉАВАЛЕ УЛАЗАК БАР СА АНТИГЕНСКИМ ТЕСТОМ, ПУТОВАЊЕ ЋЕ БИТИ ОТКАЗАНО, А НОВАЦ ВРАЋЕН.

 

Цена  подразумева:
– превоз аутобусом туристичке класе (од 40 до 85 места)
– 2 ноћења са вечером у манастирским конацима (Архангели)
–  водство и организацију пута

Цена не подразумева:
– индивидуалне трошкове

 

НАПОМЕНА: ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА СЕ ИСПОВЕДИТЕ КОД СВОГ СВЕШТЕНИКА/ДУХОВНИКА УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ ДА СЕ ПРИЧЕСТИТЕ.

 

УСЛОВИ УЛАСКА НА КИМ ЗА ДРЖАВЉАНЕ Р: СРБИЈЕ:

Држављани Р. Србије не могу ући на Косово и Метохију са пасошем, већ искључиво са важећом личном картом. Малолетна лица, која немају личну карту, морају имати извод из матичне књиге рођених са прикаченом фотографијом пасошке величине и овереном у матичној служби – општини.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

 

Плаћање је у динарима на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова, 30% плаћања се врши приликом резервације а остатак до 15 дана пред пут. 

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 22:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

Држављани других земаља морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак.

Важе ОУП усаглашени са ЈУТА.

Ширите православље:

2 Replies to “Косово и Метохија у октобру”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *