hodočašće rusija

МАЈКА РУСИЈА – АУТОБУСОМ

20 дана (14 ноћења) – 26.07/14.08.2019. – ПОПУЊЕНО

Почајев, Кијев, Оптина, Москва, Владимир, Дивјејево, Муром, Сергијев Посад, Вирица, Санкт Петербург, Свирски манастир , Псковско-печерски манастир, Минск … 

26.07. – 1. ДАН – Полазак у послеподневним часовима из Београда и Новог Сада. Ноћна и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности.

27.07. – 2. ДАН – Долазак у ранијим поподневним часовима у Почајев, смештај у хотел. Време за одмор а потом обилазак манастирског комплекса – Почајевске лавре. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним, трокреветним или четворокреветним собама са купатилом,  у центру Почајева.

28.07. – 3. ДАН – Литургија и слободно време за обилазак манастирског комплекса, а потом полазак према Кијеву. Долазак у Кијев у вечерњим часовима и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града или околини Кијева. Ноћење у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

29.07. – 4. ДАН – Рана литургија у Кијево-Печерској лаври (мошти 125 светитеља) и обилазак лавре (Даљње и ближње пештере) . У вечерњим часовима полазак за Русију. Ноћна вожња са граничним формалностима.

30.07. – 5. ДАН – Долазак у Оптину ујутру. Обилазак комплекса. Ноћење у манастирским конацима у вишекреветним собама (некатегорисан смештај – могући спратни кревети).

31.07. – 6. ДАН – Рана литургија и полазак за Москву. Обилазак пустиње Шамордино где је могуће погружавање. Долазак у Москву у послеподневним часовима. Обилазак Даниловског манастира где се налази и резиденција патријарха Кирила (мошти Светог Данила). Смештај у хотел. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним, трокреветним или четворокреветним собама са купатилом.

01.08. – 7. ДАН – Литургија у Новоспаском манастиру где је икона Свецарице и слободно време за ручак, потом одлазак до Покровског манастира где ће бити времена да се размени новац и евентуално купи цвеће за Свету Матрону Московску. Поклоњење моштима светитељке и акатист уколико време дозволи. Одлазак и обилазак Донског манастира (мошти Светог Тихона). Уколико време дозволи одлазак у Новодјевичји манастир. Повратак у хотел. Ноћење.

02.08. – 8. ДАН – Литургија у Сретењском манастиру где су мошти Светог Илариона, а потом одлазак до храма Христа Спаситеља где је могуће направити паузу за ручак. Потом пешака одлазак до Црвеног трга и посета Казанског храма и обилазак центра града – Кремља, Црвеног трга и храма Василија Блаженог – поклоњење моштима. (Уласци на посебне локалитете (музеје, крипте…) се плаћају независно од цене аранжмана и можете их обићи у слободном времену).  Слободно време. Повратак у исти хотел. Ноћење.

03.08. – 9. ДАН – Рано ујутру полазак за Владимир. Долазак у Владимир и обилазак Димитријевског храма, Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова), а потом одлазак у Муром и обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније, а уколико време дозволи и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнеза Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Дивјејево и смештај у манастирски хотел (1/4 , 1/5 или 1/6 са купатилом) у вечерњим часовима. Литија Канавком Мајке Божје са сестринством манастира. Ноћење.

04.08. – 10. ДАН – Литургија, целивање моштију Светог Серафима и обилазак комплекса. Одлазак на Источник Св. Серафима аутобусом  и погружење. Повратак  у комплекс, слободно време. Још једном литија Канавком Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом манастирском хотелу.

05.08. – 11. ДАН – Рана литургија. Акатист светитељу. Слободно време и у раним послеподневним часовима полазак за Сергијев Посад. Долазак у вечерњим часовима и  смештај у манастирски хотел (1/4 , 1/5 или 1/6 собе са купатилом).

06.08. – 12. ДАН –  Литургија. Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком. Полазак за Петроград у вечерњим часовима. Ноћна вожња.

07.08. – 13. ДАН –  У јутарњим часовима долазак у Вирицу. Обилазак цркве Св. Серафима Вирицког где се налази гроб овог светитеља, а потом поклоњење моштима Свете мученице Марије Гачинске чије се мошти налазе у Гачини, а гроб на Смоленском гробљу у Петрограду. Долазак у Петроград у послеподневним часовима. Обилазак манастира Светог Александра Невског, те панорамско разлгедање светиња Петрограда (Исакијевски собор, Казањски собор, Петропавловска тврђава, Спас на крви). Смештај у хотел у ширем центру града у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.

08.08. – 14. ДАН – Литургија у Јованском женском манастиру, поклоњење моштима Светог Јована Кронштатског и акатист овом дивном светитељу, потом одлазак на Смоленско гробље где је капела Св. Ксеније Петроградске и поклоњење овој дивној светитељки – акатист. Слободно време за индивидуалне посете града (Казањски собор, Исакијевски собор, Спас на Крови, Ермитаж, Петропавлсовска тврђава, крстарење Невом…). Ноћење у истом хотелу.

09.08. – 15. ДАН – Одлазак рано ујутру за Свир где су потпуно нетрулежне мошти Светог Александра Свирског. Повратак у Петроград у вечерњим часовима и смештај у исти хотел.
Уколико неко жели да посети Валаам, покушаћемо да преко инопартнера обезбедимо факултативни обилазак Валаама за оне који не желе у Свирски манастир.

10.08. – 16. ДАН – Слободно време за одмор или иднивидуалне активности (предлог: индивидуални одлазак до подворја Оптине пустиње), око подне полазак за Псков и обилазак Гачине, храма где су мошти Марије Гачинске, чији се гроб налази на Смоленском гробљу, где је капела Свете Ксеније Петроградске, а у вечерњим часовима долазак у Псковско-Печерски манастир. Смештај у манастирским конацима (вишекреветне собе – некатегорисан смештај, могући спратни кревети).

11.08. – 17. ДАН – Литургија и слободно време за ручак. Обилазак ПСКОВСКО -ПЕЧЕРСКОГ комплекса, а потом и пештера уколико буду отворене. потом полазак у вечерњим часовима за Белорусију пеко Летоније. Ноћна вожња.

12.08. – 18. ДАН – Долазак у јутарњим часовима у Минск. Обилазак комплекса манастира Свете Јелисавете. Смештај у манастирском хотелу у вишекреветним собама са купатилом. Поподневни обилазак Минска, а потом повратак у манастирски комплекс. Ноћење.

13.08. – 19. ДАН – Литургија у манастирсу Свете Јелисавете, а потом и слободно време за ручак. Око подне полазак за Београд.  Дневна и ноћња вожња.

14.08. – 20. ДАН – Долазак у Београд у послеподневним часовима.

ЦЕНА: 479 €   ПРИЈАВА   

Могућност плаћања на 16 рата до 15.02.2020. уз чекове или административну забрану.

ТЕРМИН: 26.07/14.08.2019.

Аранжман обухвата:
– Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе
– Смештај на бази 14 ноћења и то :  8 ноћења у хотелима 2* или 3* и , 4 ноћења у манастирским хотелима у собама са купатилом, 2 ноћења у манастирским конацима (вишекреветне собе без купатила) = 14 ноћења
– Лиценцираног пратиоца групе све време путовања са знањем руског језика
– Духовног руководитеља путовања

Аранжман не обухвата:
– Индивидуалне трошкове путника
– Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом и оне које обилазимо панорамски а желите да их посетите
– Обавезно међународно путно-здравствено осигурање – 2000 дин.
– Храну
Храну можемо по најповољнијим условима обезбедити баш у манастирским комплексима које обилазимо.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

Одлазак на Валаам није известан и зависи искључиво од расположивости капацитета на лицу места. Уколико  излет буде могућ, цена факултативног излета ће бити предочена путницима од стране локалног водича.

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.02.2020. уз чекове или административну забрану.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања: https://www.hodocasca.rs/cesto-postavljana-pitanja/

Ширите православље:

7 Replies to “МАЈКА РУСИЈА јул/август”

  1. Prvi put sam putovala sa Vama,isla sam na Eginu.Od tada,ako BOG da,uvijek cu putovati samo sa Vasom agencijom.Jos uvijek sam pod utiscima,kako zbog SVETINJA koje mi je GOSPOD pruzio priliku da posjetim,tako i zbog odlicne organizacije putovanja,na kakvu jos nisam naisla.O Tijani-vodicu,mogu samo reci da je kao ANDJEO. Ako BOG da,planiram se prijaviti za Rusiju(jul/avgust),tada sam na odmoru,pa mi je i to olaksavajuca mogucnos.Najbolji ste,veliki pozdrav za sve vas…Natasa.

    1. Свеимате на овој страници где сте прокоментарисали, али можемо Вам послати и мејлом или поштом. Јавите нам се на 022/323-915 или 062/669-619 Остало је јако мало места.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *