васкрс на крфу

НЕЗАБОРАВНИ ВАСКРС НА КРФУ

01.05./07.05.2024.

Васкрс на Крфу је сигурно једно од најлепших обележавања највећег хришћанског празника. Преко неколико десетина хиљада из Грчке, пре свега из Атине, али све више и посетилаца из иностранства долази на Крф не би ли доживели по свему јединствени хришћански празник – Васкрс. Поред самог Васкрса, значајан догађај на Крфу је Велика субота, када се након изношења моштију Св. Спиридона и свечане литије одиграва церемонија бацања врчева са зграда на централном тргу – Спианада. Оно што је навелико за нас посебно важно јесте да је управо на Крфу васкрсла српска војска, након голготе у преласку преко Албаније и страдања незабележеног у историји ратовања.

Сви српски ходочасници и други туристи поред присуства обележавања Васкрса, обавезно посећују и највеће српске споменике, пре свега Српску кућу и маузолеј на острву Видо. Посетиоцима из Србије од скоро је присуствовање овом јединственом празнику олакшано изградњом најмодернијег пута у Европи, Егнатиа, чиме се пут, не само скратио, већ и омогућио уживање у лепотама Епира.

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

 1. дан – Среда
  Окупљање групе у вечерњим часовима из Београда. Путовање кроз Србију, Македонију и Грчку са успутним задржавањима ради одмора, пасошких и царинских формалности.
 2. дан – Четвртак
  Долазак у раним јутарњим часовима у Солун и обилазак цркве Светог Димитрија, те полазак за Игуменицу. Долазак на Крф и панорамско разгледање града. Смештај у апартманима на острву до 30км од града Крфа у 1/3 или 1/4 апартманима са купатилом. Двокреветни апартмани на упит уз доплату.  По жељи одлазак у град на читању 12 Јеванђеља и повратак градским аутобусом са представником агенције (цена карте није укључена).
 3. дан – Велики Петак
  Велики петак је најстарија церемонија која се слави још од 16.века на овакав начин на острву, на тај дан се износи плаштаница и праве се литије по целом граду. Присуствовање литији. Одлазак до Српске куће, те бродићем на острво Видо уколико бродићи буду саобраћали (факултативно) , обилазак костурнице. Слободно време и присуствовање изношењима плаштаница из многих цркава на Крфу. Повратак у смештај. У вечерњим сатима могућ одлазак до града Крфа где би се присуствовало изношењу последње Плаштанице из Митрополије градским превозом (цена карте није укључена у цену). Повратак у апартмане. Ноћење.
 4. дан – Велика Субота
  Окупљање групе у јутарњим часовима и одлазак у цркву Светог Спиридона. Јединствена је прилика присуствовати свечаној литији као и изношењу моштију Светог Спиридона – чудотворца, иначе заштитника острва Крф. У 11ч. присуствовање јединственој церемонији бацања врчева. По завршетку церемоније, слободно време у граду. Повратак у смештај. Окупљање групе око 22 ч и одлазак до града Крфа. На једном од најлепших тргова у Европи- Спианада , заједно са више десетина хиљада људи, под светлошћу запаљених свећа бићемо део величанствене и јединствене прославе Васкрса уз литију. Затим наступа парада филхармонијских оркестра са незаборавним ватрометом који ће употпунити ово магично вече. Повратак у апартмане. Ноћење.
 5. дан – ВАСКРС – Недеља
  Окупљање групе у раним јутарњим часовима. Одлазак на Васкршњу литургију у град Крф. Време за обилазак острва. Факултативни одлазак до најлепшег залива на Медитерану – Палеокастрица који се налази на западној обали острва (факултативно) . Посета манастиру пресвете Богородице. Повратак у смештај. У вечерњим часовима факултативна организација грчке вечери у традиционалној таверни на Крфу. Повратак у апартмане. Ноћење
 6. дан – Понедељак
  Ујутру одлазак до луке, укрцавање на трајект за Игуменицу. Одлазак до манастирског комплекса Метеора и обилазак једног од манастира (у зависности од радног времена). Обилазак радионице икона и предах за ручак,  те полазак  за Србију ка граничном прелазу Евзони.Наставак пута кроз Македонију и Србију.
 7. дан – Уторак
  У врло раним јутарњим часовима долазак у Београд.

 

ЦЕНА: 32000   ПРИЈАВА 

Плаћање на рате до поласка или до 15.08.2024. уз чекове.

 Цена подразумева:
– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом Игуменица – Крф – Игуменица (или Игуменица – Лефкими – Игуменица)
– 4 ноћења (у апартманима или хотелу 2 или 3*) у Ипсосу, Дасији или Гувији у 1/3 или 1/4 са купатилом
– водство и организацију пута
– Обиласке према програму

Цена не подразумева:
– оброке
– индивидуалне трошкове

– Међународно путно здравствено осигурање – 1400 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије 2700 динара )  – Препоручљиво је имати, није обавезно.

Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р. Србије (остали путници су дужниж урадити сами осигурање).

 • Факултативни обилазак манастира Палеокастрица – 12е
 • Вожњу бродићем до острва Видо уколико буду саобраћали – 10е
 • Факултативни одлазак на Грчко вече – 35е
 • Обилазак једног о манастира Метеора са водичем – 7е
  Пакет свих обилазака: 60е


– Доплата за двокреветну собу 5000 дин. по особи за цео боравак
– Доплата за једнокреветну собу 16000 дин. по особи за цео боравак
– Доплата за друго седиште 16000 дин.
– Захтев за посебно седиште 5000 дин.

 

 

НАПОМЕНА: ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА СЕ ИСПОВЕДИТЕ КОД СВОГ СВЕШТЕНИКА/ДУХОВНИКА УКОЛИКО ИМАТЕ ПОТРЕБУ ЗА ТИМ.  

 Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

 • Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. Смештај може бити исте или боље категоризације.
 • Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују уколико за то има могућности. Доплата за друго седиште је такође евентуално могућа, уз претходни упит. Тоалети у аутобусу нису у функцији, а паузе се праве спрам законских возачких сатница. Организатор настоји да изађе у сусрет за чешће паузе уколико је то могуће.
 • Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.
 • У собе се улази првог дана боравка од 14:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. Организатор путовања задржава право размештаја путника по собама, уколико нису доплатили одређену структуру собе. Организатор ће се трудити да путнике споји у смештајне јединице увек водећи рачуна о полној структури, а трудиће се и да спаја путнике сличних година, што не може бити обећано. Тако се избегава обавезна доплата за једнокреветну собу и евентуалне доплате за двокреветну собу (ако је то назначено програмом). Квалитет интернет конекције у смештају где је назначено да га има није гарантован и зависи од пружаоца интернет услуге, техничке опреме и временских услова.
 • Аутобус ће путнике довести до физички најближе могућег места смештајној јединици, а путници су дужни да сами свој пртљак понесу до објекта.
 • Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.
 • Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).
 • За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…)

 

Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

 • Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.
 • Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.
 • Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман/манастир, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.
 • Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.
 • Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.
 • У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на свим језицима. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.
 • Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.
 • За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Пеллегрини травел (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).
 • Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Препорука је да проверите потребно важење пасосша за земљу у коју идете, а најчешће је то 3 или 6 месеци по повратку са путовања, у зависности од земље у коју се путује. У случају невалидности пасоша, агенција не сноси одговорност и није дужна да врати новац.
 • Агенција ни на који начин не може да утиче и не сносни одговорност на дискреционо право граничне полиције било које од земаља кроз које пролазимо да не пусти путника у одређену земљу или га депортује. У том случају не постоји обавеза повраћаја уплаћених средстава.
 • Агенција нема одговорност и обавезу враћања аванса од 30% уколико земље у које улазимо промене услове преласка границе због епидемиолошке ситуације.
 • Уколико агенција откаже путовање због неповољне епидемиолошке ситуације или оштрих услова уласка у земље наведене у програму путовања, новац ће бити враћен у целости.
 • Измене имена путника, броја пасосша, измене места уласка или било које друге измене које се тичу саме реализације путовања могуће су најкасније 5 дана пред пут. Свака измена после тог времена сматраће се одустанком и новом пријавом где је задржавање 100% по одустаку.
 • Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.
 • Код авио аранжмана могуће је благо померање датума путовања у зависности од тренутка формирања групе и реда летења авио компаније.
 • Уз овај програм важе општи услови путовања организатора путовања, агенције Пеллегрини травел, ОТП А33/2022

 

 • Молимо да погледате рубрику често постављена питања: https://www.hodocasca.rs/cesto-postavljana-pitanja/

 

Oвај програм представља предуговорно обавештење.

 

 • Продајна цена турисичкога путовања изражена је у самом програму под ознаком ‘’ЦЕНА’’.
 • Цена подразумева све порезе И додатне трошкове, као што су боравишне таксе ( уколико постоје у земљи одредишта ) аеродромске таксе, лучке таксе
 • Укупан износ средстава које је потрошач дужан да платни дефинисан у одељку ‘’цена путовања’’. Износ доспећа оброчних отплата одређен је депонованим чековима.
 • Превоз је предвиђен комбијем, мидибусом, аутобусом високетуристичке класе зависности од броја пријављених путника.
 • Датум поласка И повратка са путовања одређен је у самом наслову путовања. Нпр. Егина 13.03.-18.03.2021.
 • Паузе током путовања предвиђене су најкасније три ипо сата од покретања аутобуса са сваког стајалишта. Паузе су законски одређене у зависности Закона о друсмском саобраћају који одређује максимално време које возача сме да проведе у вожњи.
 • Смештајни објекти И смештајне јединице одређене су у самом програму путовања у делу АРАНЖМАН ОБУХВАТА.
 • Оброци су искључени из цене туристичког путовања, осим тамо где су јасно наведени програмом путовања И у том случају дефинисани.
 • У случају где су оброци укључени у цену путовања послуживање је у виду шведског стола, класичног услуживања или ланч пакета.
 • -Посете И излети који су укључени у цену туристичког путовања јасно су наведе током свакод дана путовања И сумирани опет у рубирици АРАНЖМАН ОБУХВАТА.
 • Постоји могућност да се путника осигура за случај отказа туристичког путовања у случају несреће или болести , те трошкова помоћи или повратка са путовања . Ово осигурање ни у једном програму путовања није укључено у цену. Додатане информације о овом путовању могуће је добити од стране запослених у агенцији Пеллегрини травел.
 • Уколико су путовања организована у земљи од података је потребно доставити име И презиме И контакт телефон.
 • Уколико су путовања организована у иностранству потребно је доставити име И презиме, број пасоша И контакт телефон. За земље за које је предвиђен посебан визни режим потребно је И прибављање виза. Рокови за прибављање виза одређени су законима земље одредишта. Нпр. Визу за путовање у Египат дражваљани Републике Србије могу добити на самом аеродрому у Египту.
 • За путнике који нису држављани Републике Србије се саветује да се распитају у амбасадама пролазних земаља И земље одредишта какав је визни резим предвиђен за њих.
 • Граничне, царинске И адмнистративне формалности обавља агенција у сарадњи са ангажованим превозником.
 • Република Србија има склопљене билатералне И мултилатералне уговоре о здравственом осигурању са појединим земљама. О којим државама се ради путници се могу информисати на сајту РЗЗО.
 • Путно међународно здравстено осигурање није предвиђено као обавезно у земљама ЕУ. Путно здравствено осигурање је предвиђено као обавезно у појединим земљама обухваћеним програмима путовања. У том случају програмом путовања дефинисано је осигурање као обавезно И изразена његова цена, а у неким програмима И само је укључено у цену.
 • Иако међунарно здравствено осигурање није обавезно, информису се путници да је пожељно да га поседују приликом изласка из земље.
 • Услов за реализацију програма путовања је 45 пријављених плативих путника.
 • Агенција Пеллегрини травел задржава право отказа путовања најкансије 7 дана пре пут услед недовољног броја пријављених путника, проглашених вандредних стања у пролазним земљама И земљама одрешита….
 • Уз овај програм важе општи услови путовања организатора путовања, агенције Пеллегрини травел, ОТП А33/2022

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

Ширите православље:

8 Replies to “Незаборавни Васкрс на Крфу 2024”

 1. Поштована Мирјана,

  Путовање је извесно, али на жалост одавно нема места. Преко 40 људи је на листи чекања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *