ВЕЛИКА ГРЧКА ТУРА 6 

(Метеори, Крф, Видо, Патра, Кефалонија, Атина, Камариза, Егина, Милеси, Евија, Солун, Суроти) 

04.10./13.10.2019.

 

1. дан – Полазак из Београда у поподневним часовима. Ноћна вожња кроз Србију , Македонију и Грчку.

2. дан – Обилазак једног од манастира на Метеорима. Посета радионици икона и долазак у Игуменицу и прелазак трајектом за Крф у послеподневним часовима. Обилазак Српске куће и панорамско разгледање града. Одлазак у Гувију, Дасију или Ипсос где је предвиђен смештај и вили у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом.

3. дан – Одлазак у цркву Светог Спиридона у Керкири на литургију , где су мошти Светог Спиридона Тримитуског (Светитељ који је живео у 3. и 4. веку). Поклоњење моштима. Обилазак храма митрополије где су мошти Свете Теодоре , централног трга, а потом одлазак на Видо. Слободно време, а потом повратак у смештај на ноћење.

4. дан – Рани полазак ка Пелопонезу. Прелазак трајектом из Килинија на острво Кефалонију. Одлазак у мало село Аргиња где се налази црква посвећена Успењу Пресвете Богородице, у којој се на празник појављују «Богородичине змије». Велика је тајна како се змије појављују, одакле долазе и где после празника нестају. На сам празник Велике Госпојине који се у Грчкој слави 15.08. појављују се у храму, потпуно питоме не дирајући верни народ и свештенство. Смештај у апартманима/студијима на острву у 1/3 , 1/4 и 1/5 собама са купатилом. Ноћење.

5. дан – Литургија у манастиру Светог Герасима Кефалонијског крај његових нетрулежних моштију. Свети Герасим је велики исцелитељ ђавоиманих, који је живео у 16.веку. Попут Светог Спиридона, његово нетрулежно тело се на велика два празника износи у литијама носећи усправно по улицама града. Његов надимак је био «Капсилис» што у преводу значи «Ватрени». После Свете литургије и поклоњења полазак према Атини. Успутни обилазак Патре где ћемо целивати мошти и Крст Светог Андреја Првозваног, а потом долазак у касним послеподневним часовима у хотел у околини Атине у 1/3 , 1/4 и 1/5 собама са купатилом.

6. дан – Одлазак у Камаризу где је гроб старца Нектрарија Виталиса којег је чудесно исцелио Свети Нектарије од рака плућа и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. На његовом недавном погребу, народ је узвикивао СВЕТИ. Одлазак у луку Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Поклоњење моштима Светог Нектарија , а потом обилазак манастирског комплекса и акатист Светом Нектарију, те обилазак манастира Свете Екатерине који се налази у близини где се чувају делови моштију многих светитеља и чудотворна икона Светог Спиридона на којој отвара и затвара очи. Ноћење у вишекреветним собама манастирског конака у колико добијемо благослов. Уколико не добијемо благослов, ноћење ће бити у апартманима или хотелу у неком од места на острву у 1/3, 1/4 и 1/5 собама са купатилом.

7. дан – Литургија у манастирској цркви посвећеној Светој Тројици где су мошти Светог Нектарија. После литургије и послужења прелазак са Егине у Пиреј и одлазак на Евију. Успутни обилазак манастира Милеси који је подигао Свети старац Порфирије Кавсокаливит. Долазак на Евију у касним вечерњим часовима. Смештај у манастирском хотелу поред цркве Св.Јована Руса у 1/3 собама са купатилом.

8. дан – Литургија у цркви Светог Јована Руса и целивање моштију овог светитеља . Одлазак до манастира Светог Давида Евијског и поклоњење моштима Светог Давида и гробу Светог старца Јакова Цаликиса (једног од три стуба Грчко Православља 20.века поред стараца Пајсија и Порфирија). Долазак у Паралију у касним вечерњим часовима где је предвиђено ноћење у приватним вилама или хотелу у 1/3, 1/4 или 1/5 собама са купатилом.

9. дан – Рано ујутру полазак у Суроти где се налази гроб старца Пајсија и мошти Светог Арсенија Кападокијског, духовника породице старца Пајсија. Долазак у Солун и обилазак српског војничког гробља – Зејтинлик, а потом и цркве Светог Димитрија (мошти овог светитеља – заштитника града Солуна) . Слободно време у Солуну за обилазак цркве Свете Софије и митрополије у којој се налазе мошти Светог Григорија Паламе (уколико ове две цркве буду отворене), а потом полазак око 18ч. за Београд.

10. дан – Долазак у Београд у раним јутарњим часовима

 

 

ЦЕНА: 289 €    ПРИЈАВА
ЦЕНА за пријаве од 30.07.2019. : 35.000 дин.

Термин: 04.10/13.10.2019.
Плаћање на рате до 15.12.2019. уз чекове или административну забрану.

 

Аранжман обухвата:

– Превоз високподним туристичким аутобусом
– 7 ноћења у хотелима/вилама/пансионима или конацима манастира по програму
– трајекти (Крф, Кефалонија, Егина, Евија (постоји могућност повратка на мост код Халкиде)
– бродић до острва Видо
– улазницу за један од манастира на Метеорима
– прелазак преко моста Рио и тунела Превеза
– лиценцираног туристичког водича са знањем грчког језика
– обавезна боравишна такса у сваком објекту која је уведена од 01.01.2018.
*са групом иде свештеник

 

Аранжман не обухвата:

– Доплата за двокреветну собу 3600 дин. по особи за цео боравак (није могуће у манастиру на Егини)
– оброке
– индивидуалне трошкове путника
– међународно здравствено осигурање – 1000 дин.

Доплата за једнокреветну собу и двокреветну собу на упит.

 

Плаћање на 11 месечних рата од фебруара 2019. до децембра 2019, уз депоновање чекова за дуг од поласка на путовање до 15.12.2019. или уз оверену административну забрану. 

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за тим имате потребу. 

Места у аутобусу се попуњавају по пријавама путника и није могуће захтевати специјална места сем у случају болести. 

Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. 

Факултативни излети су предвиђени за минимум 25 особа. У случају мањег броја пријављених цена је подложна промени. Организатор задржава право измене термина и услова извођења факултативних излета услед објективних околности. Цена је подложна промени у случају промене цена: улазница, горива, путарина, паркинга, тунела, трајекта, путних такси у односу на дан изласка програма.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ: 

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу Уни Кредит банке за ефективу. 15 дана пред полазак или до 15.12.2019. уз депоновање чекова или оверену административну забрану. (Јединствена цена у динарима је важећа за све уговоре потписане од 30.07.2019.)

– Минимум 40 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације. 

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. 

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира. 

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…). 

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента. 

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…). 

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања. 

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора. 

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности. 

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности. 

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд. 

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса. 

  • Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан. 
  • У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником. 
  • Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења. 
  • Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак. 

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о. , Лиценца ОТП 259/2010

 

 

Ширите православље:

2 Replies to “ВЕЛИКА ГРЧКА тура – октобар”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *