kijevo pečerska lavra

ПОЧАЈЕВ – КИЈЕВ

20.09./27.09.2020.

 

 

1. дан – Полазак из Београда и Новог Сада у поподневним часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Мађарску и Украјину.

2. дан – Долазак у Почајев u раним поподневним часовима. Смештај у хотел који се налази на пар минута од лавре. Кратак одмор, а потом обилазак лавре (Успенски собор, Пештерска црква, Светотројицки храм, Преображењски храм). Слободно време. Оброци нису укључени у цену , али су предвиђени у манастирској трпезарији и врло су повољни. Ноћење у хотелу који је у самој близини Лавре. Смештај у 1/2 собама са купатилом.

3. дан – Рано ујутру полазак за Кијев. Обилазак Свето-духовског скита у близини Почајева и манастирског гробља где је првобитно био сахрањен преподобни Амфилохије почајевски. Долазак у Кијев око 12-13ч. Панорамско разгледање строгог центра града у трајању од 1 ч (Саборни храм Свете Софије, Златна врата, Андрејевска црква, Владимирска црква) , а потом одлазак до Кијево-печерске лавре. Обилазак лавре (Света врата, Успењски собор, Лаврин звоник, Трапезни храм, Ближње пештере са храмом воздвижења Часног крста, и поклоњење моштима многих светитеља од којих је најзначајнији преподобни Анотније Печерски.) Смештај у 1/3, 1/4 , 1/5 , 1/6 и 1/7 собама са купатилом у Голосејевском манастиру код мати Алипије уколико добијемо благослов. Уколико не добијемо, одлазак у хотел у вечерњим часовима. Смештај у 1/2 собама са купатилом. Ноћење.

4. дан – Литургија у Кијево-печерској лаври, а потом и слободно време. Поподне шетња до Зверињецког манастира, а потом и до манастира Светог Јоне који се налази у предивној ботаничкој башти у центру града. У манастиру се налазе мошти Св.Јоне. У вечерњим часовима повратак у исти смештај

5. дан – Литургија у Голосејевској пустињи где се налазе мошти Свете Алипије, а потом обилазак и Китајевске пустиње (Свети Схијеромонах Теофил и Света Доситеја Кијевска) , а потом и Пантелејмонског манастира који се још назива и Теофанија . Повратак у центар града и обилазак Ваведењског манастира где се налазе мошти Свете Димитрије и Олимпијаде и чудотворна икона Богомајке «Призри на смирење» . Слободно време или одлазак у хотел на одмор. Ноћење у истом смештају.

6. дан – Још једном одлазак до Кијево-печерске лавре и слободно време за индивидуалне обиласке. Полазак за Почајев у послеподневним часовима и долазак у Почајев у вечерњим сатима. Ноћење у хотелу у којем смо ноћили у доласку.

7. дан – Одлазак у лавру. Целивање Почајевске иконе Богомајке која се спушта свако јутро са олтара, те целивање стопе иместа где се указала Пресвета Богородица. Рана литургија у пештерској цркви где се налазе мошти Св.Амфилохија и Св.Јова. Полазак за Београд око 14 часова. Дневна и ноћна вожња кроз Украјину и Мађарску.

8. дан – Повратак око подне за Београд и Нови Сад.

 

 

ЦЕНА: 25.000 дин  ПРИЈАВА 

Цена за стране држављане 210 € на девизни рачун агенције који се добија уз инструкције и уговор при пријави.

Могуће плаћање на рате до 15. децембра 2020. уз депоноване чекове или административну забрану или на рате до поласка без средства обезбеђења.

 

Цена подразумева:

– Превоз аутобусом туристичке класе (од 40 до 85 места)

– 5 ноћења у хотелима по програму – водство и организацију пута (уколико добијемо блгослов могућа су три ноћења у Голосејеву код мати Алипије у 1/3-1/7 собама са купатилом).

* са групом иде духовник путовања

– Доплата за додатно место у бусу 10.000 дин по особи.

 

Цена не подразумева:

– Оброке који се могу врло повољно обезбедити у манастирском комплексу

– Поменике

– Индивидуалне трошкове

– Обавезно међународно путно здравствено осигурање – 800 динара (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије 1600 динара ). Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р. Србије (Остали путници су дужни урадити сами осигурање). Молимо да прочитате Опште услове осигуравајуће куће, посебно у којим случајевима важи осигурање. Опште услове шаљемо са осталом документацијом.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

– Плаћање је у динарима на рачун агенције који се добија уз уговор са инструкцијама за плаћање. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.12.2020. уз чекове или административну забрану, али са уплатом депозита од 30%.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. Смештај може бити исте или боље категоризације.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују уколико за то има могућности. Доплата за друго седиште је такође евентуално могућа, уз претходни упит. Тоалети у аутобусу нису у функцији, а паузе се праве спрам законских возачких сатница. Организатор настоји да изађе у сусрет за чешће паузе уколико је то могуће.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 14:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. Организатор путовања задржава право размештаја путника по собама, уколико нису доплатили одређену структуру собе. Организатор ће се трудити да путнике споји у смештајне јединице увек водећи рачуна о полној структури, а трудиће се и да спаја путнике сличних година, што не може бити обећано. Тако се избегава обавезна доплата за једнокреветну собу и евентуалне доплате за двокреветну собу (ако је то назначено програмом). Квалитет интернет конекције у смештају где је назначено да га има није гарантован и зависи од пружаоца интернет услуге, техничке опреме и временских услова.

– Аутобус ће путнике довести до физички најближе могућег места смештајној јединици, а путници су дужни да сами свој пртљак понесу до објекта.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…) – Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

– Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман/манастир, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на свим језицима. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Препорука је да проверите потребно важење пасосша за земљу у коју идете, а најчешће је то 3 или 6 месеци по повратку са путовања, у зависности од земље у коју се путује. У случају невалидности пасоша, агенција не сноси одговорност и није дужна да врати новац.

– Агенција ни на који начин не може да утиче и не сносни одговорност на дискреционо право граничне полиције било које од земаља кроз које пролазимо да не пусти путника у одређену земљу или га депортује. У том случају не постоји обавеза повраћаја уплаћених средстава.

– Измене имена путника, броја пасосша, измене места уласка или било које друге измене које се тичу саме реализације путовања могуће су најкасније 7 дана пред пут. Свака измена после тог времена сматраће се одустанком и новом пријавом где је задржавање 100% по одустаку.

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

– Код авио аранжмана могуће је благо померање датума путовања у зависности од тренутка формирања групе и реда летења авио компаније.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА! Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца A25 OTP322/2020, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

Ширите православље:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *