počajev hodočašće

Почајевска лавра

31.10./04.11.2019.

 

1. ДАН – Полазак из Београда и Новог Сада у ранијим послеподневним часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Мађарску и Украјину.

2. ДАН – Долазак у послеподневним часовима у Почајевску лавру ( која чува чудотворну икону мајке Божије коју монаси спуштају са иконостаса свако јутро, затим место где се јавила Богородица са отиском њеног стопала , мошти Светог Јова и Амфилохија). Смештај у оближњи хотел 3*, а потом слободно време за одмор. Вечерње богослужење. Ноћење.

3. ДАН – Јутрење и света литургија. Одлазак до монашког гробља где се налази гробно место Светог Амфилохија, а потом и до Духовског скита који се налази на 3км од лавре. Потом одлазак до скита Свете Ане на око 30 км северније од Почајева, где је могуће погружавање. Повратак у исти смештај на ноћење.

4. ДАН – Напуштање смештаја и слободно време за обилазак комплекса. Полазак у ранијим послеподневним часовима за Београд и Нови Сад.

5. ДАН – Повратак у послеподневним часовима за Београд и Нови Сад.

ЦЕНА: 109 €   ПРИЈАВА
ЦЕНА за пријаве од 30.07.2019. : 13.000 динара

Могуће плаћање на  рате ( до поласка, или до 15.12.2109. на одложено уз депоноване чекове или административну забрану).

ТЕРМИН: 31.10./04.11.2019.

Цена подразумева:
– превоз аутобусом туристичке класе (од 40 до 85 места)
– 2 ноћења у двокреветним собама са купатилом у хотелу 3* у центру Почајева.
– водство и организацију пута

* са групом иде духовник путовања

– Доплата за једнокреветну собу 40е по особи.

Цена не подразумева:
– оброке који се могу врло повољно обезбедити у манастирском комплексу
– поменике , чији ценовник можете погледати ОВДЕ (1 евро је око 30 грн.)
– групно међународно путно здравствено осигурање са покрићем трошкова до 5000 еур – 600 динара
– индивидуалне трошкове
НАПОМЕНА: ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА СЕ ИСПОВЕДИТЕ КОД СВОГ СВЕШТЕНИКА/ДУХОВНИКА УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ ДА СЕ ПРИЧЕСТИТЕ. МОГУЋЕ ЈЕ ИСПОВЕДИТИ СЕ И У МАНАСТИРУ КОД РУСКОГ СВЕШТЕНИКА.

Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта.

Напомене:

– Путовање је поклоничко, тако да смештај није категорисан, али је надасве пристојан.
– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме.
– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника, најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.
-Молимо да обратите пажњу на ОУП који су саставни део уговора о путовњу (посебно на тачку 12. која се тиче одустанка од путовања)

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.12.2019. уз чекове или административну забрану. Јединствена динарска цена за све пријаве од 30.07.2019.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања: https://www.hodocasca.rs/cesto-postavljana-pitanja/

Ширите православље:

4 Replies to “Почајев на јесен”

    1. Доплата за једнокреветну собу за овај аранжман је могућа и износи 40е.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *