Света Гора – Солун
– Манастир Пантелејмон са посетом Хиландара-

20.05 – 23.05.2024.
10.06 – 13.06.2024.
15.06 – 18.06.2024.
16.06 – 19.06.2024.
01.09 – 04.09.2024.
08.09 – 11.09.2024.
14.10 – 17.10.2024.
24.10 – 27.10.2024.

 

1.дан – Полазак из Београда у вечерњим часовима.

2- дан – Долазак у Солун и обилазак цркве Светог Димитрија где су мошти овог дивног заштитника Солуна, Свете Софије и митрополије (где су мошти Светог Григорија Паламе), те обилазак српског војничког гробља – Зејтинлик. Смештај у хотелу или апартманима у Солуну у 1/2 и 1/3 собама са купатилом.

3.дан – Одлазак до канцеларије где нас чека диамонитирион (виза за Свету Гору), те куповина бродских карти. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у Арсану, те шетња до манастира Хиландар и обилазак Пирга Светог краља Милутина, крста цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, те посета и самом Хиландару у трајању од 2 сата.  Потом одлазак таксијима до руског манастир Пантелејмон.. Чим стигну у манастир, гости се добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима.  Вечера. Ноћење.

 1. дан – Литургија. Доручак. Слободно време у Пантелејмону. Пантелејмон или Нови Русик је један од 20 „главних“ манастира на Светој гори. Традиционално се сматра „руским“, иако састав монаха је постао претежно руски тек у последњем кварталу 19. века, када је стављен под управу Руске цркве и руског цара што је трајало до почетка Првог светског рата. Могућ одлазак пешака до манастира Ксенофонт (око 1 сат лаганог хода уз море). Полазак око 12.20 часова бродом за Уранополис. Обилазак манастира Каково (метох манастира Хиландара), те полазак за Београд. Долазак у Београд у вечерњим часовима, евентуално је могућ долазак у јутарњим часовима следећег дана због услова на путу.

 

 

Цена: 35000 дин. ( Минимум за реализацију је 9 плативих путника)
ПРИЈАВА 

 

Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.12.2024. уз чекове, али са уплатом депозита од 50%. Приликом резервације је неопходно уплатити минимум од 30%

Цена обухвата:

 • 1 ноћење у 1/2 или 1/2+1 собама у хотелу или апартману у Солуну
 • Ноћење у руском манастиру Пантелејмон са оброцима
 • Бродска карта из Јерисоса за Арсану и из Пантелејмона до Уранополиса
 • Такси од Хиландара до Пантелејмона
 • превоз минибусом са бројем седишта у зависности од броја путника (од 10 до 20)
 • водство (лиценцирани водич) и организацију путаЦена не обухвата:– индивидуалне трошкове.
  – визу за Свету Гору (25e)

– Међународно путно здравствено осигурање – 600 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије НА УПИТ )

Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужни урадити сами осигурање).

 

У манастиру обезбеђено ноћење и оброци са монаштвом и осталим гостима.

НАПОМЕНА: МАНАСТИР ПАНТЕЛЕЈМОН ДОЗВОЉАВА ПРИЧЕШЋЕ САМО АКО СЕ ТАМО ИСПОВЕДИТЕ НА ЛИЦУ МЕСТА.

 Уколико временске прилике не дозволе испловљавање за Свету Гору или се деси било који непредвиђен проблем узазаван вишом силом те се програм не реализује, агенција ће задржати само реално плаћене трошкове, а остатак новца вратити путницима.

У манастиру обезбеђено ноћење и оброци са монаштвом и осталим гостима.

ОСТАЛЕ НАПОМЕНЕ:

 • Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

 • Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. Смештај може бити исте или боље категоризације.

 • Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују уколико за то има могућности. Доплата за друго седиште је такође евентуално могућа, уз претходни упит. Тоалети у аутобусу нису у функцији, а паузе се праве спрам законских возачких сатница. Организатор настоји да изађе у сусрет за чешће паузе уколико је то могуће.

 • Минимум 9 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

 • У собе се улази првог дана боравка од 14:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. Организатор путовања задржава право размештаја путника по собама, уколико нису доплатили одређену структуру собе. Организатор ће се трудити да путнике споји у смештајне јединице увек водећи рачуна о полној структури, а трудиће се и да спаја путнике сличних година, што не може бити обећано. Тако се избегава обавезна доплата за једнокреветну собу и евентуалне доплате за двокреветну собу (ако је то назначено програмом). Квалитет интернет конекције у смештају где је назначено да га има није гарантован и зависи од пружаоца интернет услуге, техничке опреме и временских услова.

 • Аутобус ће путнике довести до физички најближе могућег места смештајној јединици, а путници су дужни да сами свој пртљак понесу до објекта.

 • Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

 • Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

 • За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…)

 Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

 • Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

 • Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

 • Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман/манастир, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

 • Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

 • Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.
 • У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на свим језицима. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.
 • Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.
 • За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).
 • Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Препорука је да проверите потребно важење пасосша за земљу у коју идете, а најчешће је то 3 или 6 месеци по повратку са путовања, у зависности од земље у коју се путује. У случају невалидности пасоша, агенција не сноси одговорност и није дужна да врати новац.
 • Агенција ни на који начин не може да утиче и не сносни одговорност на дискреционо право граничне полиције било које од земаља кроз које пролазимо да не пусти путника у одређену земљу или га депортује. У том случају не постоји обавеза повраћаја уплаћених средстава.
 • Агенција нема одговорност и обавезу враћања аванса од 30% уколико земље у које улазимо промене услове преласка границе због епидемиолошке ситуације.
 • Уколико агенција откаже путовање због неповољне епидемиолошке ситуације или оштрих услова уласка у земље наведене у програму путовања, новац ће бити враћен у целости.
 • Измене имена путника, броја пасосша, измене места уласка или било које друге измене које се тичу саме реализације путовања могуће су најкасније 5 дана пред пут. Свака измена после тог времена сматраће се одустанком и новом пријавом где је задржавање 100% по одустаку.
 • Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.
 • Код авио аранжмана могуће је благо померање датума путовања у зависности од тренутка формирања групе и реда летења авио компаније.
 • Уз овај програм важе општи услови путовања организатора путовања агенције Ловћен, ОТП А33/2022
 • Молимо да погледате рубрику често постављена питања: https://www.hodocasca.rs/cesto-postavljana-pitanja/

 

Oвај програм представља предуговорно обавештење.

 

 • Продајна цена турисичкога путовања изражена је у самом програму под ознаком ‘’ЦЕНА’’.
 • Цена подразумева све порезе И додатне трошкове, као што су боравишне таксе ( уколико постоје у земљи одредишта ) аеродромске таксе, лучке таксе
 • Укупан износ средстава које је потрошач дужан да платни дефинисан у одељку ‘’цена путовања’’. Износ доспећа оброчних отплата одређен је адмнистративним забранама И депонованим чековима.
 • Превоз је предвиђен комбијем, мидибусом, аутобусом високетуристичке класе зависности од броја пријављених путника.
 • Датум поласка И повратка са путовања одређен је у самом наслову путовања. Нпр. Егина 13.03.-18.03.2021.
 • Паузе током путовања предвиђене су најкасније три ипо сата од покретања аутобуса са сваког стајалишта. Паузе су законски одређене у зависности Закона о друсмском саобраћају који одређује максимално време које возача сме да проведе у вожњи.
 • Смештајни објекти И смештајне јединице одређене су у самом програму путовања у делу АРАНЖМАН ОБУХВАТА.
 • Оброци су искључени из цене туристичког путовања, осим тамо где су јасно наведени програмом путовања И у том случају дефинисани.
 • У случају где су оброци укључени у цену путовања послуживање је у виду шведског стола, класичног услуживања или ланч пакета.
 • -Посете И излети који су укључени у цену туристичког путовања јасно су наведе током свакод дана путовања И сумирани опет у рубирици АРАНЖМАН ОБУХВАТА.
 • Постоји могућност да се путника осигура за случај отказа туристичког путовања у случају несреће или болести , те трошкова помоћи или повратка са путовања . Ово осигурање ни у једном програму путовања није укључено у цену. Додатане информације о овом путовању могуће је добити од стране запослених у агенцији Ловћен.
 • Уколико су путовања организована у земљи од података је потребно доставити име И презиме И контакт телефон.
 • Уколико су путовања организована у иностранству потребно је доставити име И презиме, број пасоша И контакт телефон. За земље за које је предвиђен посебан визни режим потребно је И прибављање виза. Рокови за прибављање виза одређени су законима земље одредишта. Нпр. Визу за путовање у Египат дражваљани Републике Србије могу добити на самом аеродрому у Египту.
 • За путнике који нису држављани Републике Србије се саветује да се распитају у амбасадама пролазних земаља И земље одредишта какав је визни резим предвиђен за њих.
 • Граничне, царинске И адмнистративне формалности обавља агенција у сарадњи са ангажованим превозником.
 • Република Србија има склопљене билатералне И мултилатералне уговоре о здравственом осигурању са појединим земљама. О којим државама се ради путници се могу информисати на сајту РЗЗО.
 • Путно међународно здравстено осигурање није предвиђено као обавезно у земљама ЕУ. Путно здравствено осигурање је предвиђено као обавезно у појединим земљама обухваћеним програмима путовања. У том случају програмом путовања дефинисано је осигурање као обавезно И изразена његова цена, а у неким програмима И само је укључено у цену.
 • Иако међунарно здравствено осигурање није обавезно, информису се путници да је пожељно да га поседују приликом изласка из земље.
 • Услов за реализацију програма путовања је 9 пријављених плативих путника.
 • Агенција Ловћен задржава право отказа путовања најкансије 7 дана пре пут услед недовољног броја пријављених путника, проглашених вандредних стања у пролазним земљама И земљама одрешита….
 • Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Ловћен, ОТП А33/2022, организатора путовања.

 

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

Ширите православље:

19 Replies to “Света Гора 2024”

 1. Поздрав ..Да ли ће бити као прошле године посета Крфу Светом Спиридону Метеорима Кефалонији Егина ..Прошле године је било чинимисе 9 дана ,,да ли је могуће да то буде 4-,5 дана …/због посла/ …хвала унапред

  1. Поштовани, биће на јесен у оквиру Велике грчке туре. Те програме углавном објављујемо у априлу-мају. Путовање траје 10ак дана и немогуће је обићи Крф, Кефалонију, Патру, Атину, Егину, Евију, Солун за 4-5 дана, на жалост.

 2. Поштовани,

  Имам жељу са мојим другом да заједно идемо на Свету Гору ,када и како можемо да одемо на Свету Гору,ја и мој друг смо из Р.Македоније,ја имам српски пасош а он има македонски дали би био неки проблем за путовање што он има пасош од Р.Македоније
  Унапред Вам хвала …

  Срдачни поздрав,

  Андреј Димковиќ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *