СВЕТА ЗЕМЉА

________

Јерусалим

бус + авион + бус

09.09./17.09.2022.

 

1. дан –  Састанак групе на договореном месту у ранијим вечерњим часовима и одлазак бусом према Будимпештанском аеродрому. Долазак у Будимпешту у раним јутарњим часовима , потом чек-ин на аеродрому. Кратак инфо-састанак. Аеродромске формалности. (Могуће је да ће се стићи раније на аеродром јер ће се кренути раније због евентуалних непредвидивих гужви на граници).  Неопходно је имати маску КН95 за сада на лету за Тел-Авив.

 

2. дан – Полетање авиона у 7 часова по нашем времену. Слетање на аеродром у Тел-Авиву око 10.30 часова по реду летења авио компаније. Граничне формалности на аеродрому Бен Гурион, те наставак пута према Витлејему.  Одлазак у Јудејску пустињу те обилазак манастира Светог Теодосија (уколико буде отворен) који је подигнут на месту где су одмарали мудраци који су се враћали својим земљама након обиласка тек рођеног Исуса. Одлазак минибусевима до Велике лавре Светог Саве освећеног (женски део групе остаје испред где ће им изнете светиње) , манастира из петог века који је основао Свети Сава освећени, а који је један од најзначајнијих у целом Хришћанству. Овај манастир је посебно значајан за наше ходочаснике. Уколико време дозволи посета манастиру Светог Николе у Беит Џала недалеко од Витлејема. Смештај у хотел 3 или 4* у околини Витлејема у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама. Вечера. Састанак за наредни дан. Ноћење

 

3. дан  –  Одлазак до храма Рођења Господа Исуса Христа и поклоњење месту на коме је Господ рођен, литургија. Потом одлазак до капеле 14.000 витлејемских мученика уколико добијемо благослов за улазак. Повратак у хотел на доручак, а потом одлазак до Пастирског поља  где се пастирима јавио Анђео Господњи са радосном вешћу да се родио Господ Христос. Одлазак до Витаније на гробно место четвородневног Лазара, којег је Господ оживео на овом месту у четври дан по упокојењу. Повратак у хотел. Одлазак у сувернициу која нашим ходочасницима обезбеђује значајан попуст (по жељи) или слободно време. Одмор. Вечера. Састанак за следећи дан. Ноћење.

 

4. дан –  Доручак, те одлазак према Јерихону, који важи за најстарији град на свету. Панорамски поглед на Хозевитски манастир  са места одакле се пружа предиван поглед. . Одлазак у Витавару на реку Јордан, место за које се верује да је аутентично место крштења Господа Исуса Христа. Могуће погружавање. Стихаре можете купити на лицу места и цена је око 10$, а биће прилике по нешто нижој цени купити их и у Витлејему. Обилазак манастира Светог Герасима Јорданског. Одлазак у манастир Четрдесетнице на Гори Кушања, место где је Господ након што је крштен, и након четрдесетодневног поста искушаван од стране ђавола, и место где је Господ победио три искушења. (Могуће се донекле довести таксијем чија је цена око 10е у оба правца). Ту се налази пећина у којој је Господ постио 40 дана, као и место посвећено победи над трећим кушањем када је ђаво од Исуса тражио да му се поклони, нудећи му сва царства овога свијета, а Господ му је одговорио: „Иди од мене, Сатано, јер је написано: Господу Богу своме клањај се и њему јединоме служи!“ У манастиру се налази копија чувене иконе Богородице „Достојно јест“ која је и заштитница овог светог места, а потом одлазак до манастира Светог пророка Јелисеја где се налази Захејево дрво на које се овај покајани цариник попео да види Христа, јер је био низак растом. Повратак у хотел. Вечера. Састанак. Ноћење.

 

5. дан  – Доручак, те одлазак до Маслинске горе. Уколико буде прилике одлазак у Малу Галилеју, манастир на месу где се Васкрсли Господ јавио ученицима. Посета манастира РПЦ Вазенсења Господњег где је место на којем је нађена глава Светог Јована Крститеља, Одлазак на само место Вазнесења које је под муслиманском управом и поклоњење месту одакле се Господ вазнео. Низ улицу шетња до цркве „Оче наш“ у којој је ова молитва исписана на многим светским језицима. Поглед на Јерусалим са видиковца и спуштање према Гестиманском врту. Одлазак до Руског манастира Марије Магдалине где се налазе мошти кнегиње Јелисавете Фјодоровне, а потом и до цркве „Агонија“ или „Свих Нација“ коју су Сарајевски католици откупили од турака у време Османског царства. Одлазак до Храма Успења Пресвете Богородице где се налази њен гроб где ћемо читати акатист. Посета манастира Светог архиђакона Стефана (уколико буде отворен), а затим и одлазак до Храма Васкрсења у Јерусалиму и поклоњење Гробу Господњем, те повратак у хотел на вечеру. Ноћење.

 

6. дан –  Доручак, те одлазак у Еин-Карем, родно место Светог Јована Крститеља и посета руском манастиру. Одлазак до манастира Часног Крста, који се налази на око 1км од старог града Јерусалима, који је подигнут на месту где је расло дрво од којег је направљен крст на који је Господ разапет. Потом одлазак до Старог града и улазак на „Лављу капију“. Посета манастиру и месту рођења Пресвете Богородице и месту за које се верује да је место упокојења Светих Јоакима и Ане. Посета тамнице у којој је Христос био затворен, а потом пролазак Страдалним путем који има 10 места до самог уласка у храм Христовог Васкрсења, и 4 места у самом храму, на којима ћемо се заустављати где ће свештеник читати одломке из Јеванђеља (где буде могуће). Посета храму Христовог Васкрсења, те слободно време за молитву. Повратак у хотел мало раније ради одмора због сутрашњег ранијег поласка. Вечера. Ноћење.

 

7. дан – Веома рано ујутру полазак за Галилеју. Ланч-пакет. одлазак на Гору Тавор где се Христос преобразио пред својим ученицима Петром, Јованом и Јаковом и обилазак манастира Светог пророка Илије. Одлазак у Назарет, град где је Архангел Гаврило јавио благу вест Пресветој Богородици. Ово је град и Христове младости. Обилазак манастира Светог архангела Гаврила где се чува бунар где се поменути чудесни догађај одиграо. Одлазак у Кану Галилејску, место у коме је живео Свети апостол Вартоломеј и место где се одиграла свадба у којој је Господ Исус Христос претворио воду у вино. Одлазак на Гору Блаженства где је Христос говорио апостолима којим врлинама се задобија Царство Небеско, а потом одлазак у Капернаум, место рођења Светог апостола Петра, али и Светог Андреја и Светих Јована и Јакова Заведејевих. Место где је Господ подучавао апостоле и чинио многа чудеса. У Капернауму се налазе остаци синагоге из Христовог времена. Обилазак манастира Светих 12 апостола. Потом У касним вечерњим часовима долазак у хотел. Вечера. Ноћење.

 

8. дан –  Доручак. Одлазак рано ујутру до Храма Христовог Васкрсења и још једном поклоњење највећим светињама у миру. Слободно време за молитву. Уколико околности дозволе пријем код јерусалимског патријарха г.г. Теофила трећег. Обилазак неколико манастира у околини храма Васкрсења Господњег. Одлазак на Сионску гору и посета Сионској цркви, сали Тајне Вечере, Давидовом гробу. Уколико буде отворена, посета Јерменској цркви Светог Јакова Заведејева. Слободно време. Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

 

9. дан – Доручак. Полазак ујутру за Тел-Авив. Уколико време дозволи посета још неке светиње. Долазак на аеродром. Граничне формалности и полетање за Београд у 12.10 часова по реду летења авио компаније. Долазак у Будимпешту у поподневним часовима где нас чека аутобус, те долазак у Београд у вечерњим часовима. Крај услуге.

 

 

ЦЕНА: 60.000 дин + 550е  ПРИЈАВА

Цена за стране држављане: 1060е
(на девизни рачун по инструкцијама које добијате приликом пријаве)

Плаћање динарског дела на рате до децембра 2022. уз обавезан неповратни депозит који се плаћа по пријави од 25.000 динара по ОУП авио компаније

ТЕРМИН: 09.09./17.09.2022.

 

Нисмо у могућности да обезбедимо документацију за евентуално визирање. За пасош Републике Србије није потребна виза.

 

Аранжман обухвата:

· Авионску карту на релацији Будимпешта – Тел Авив – Будимпешта авиокомпанијом РајанЕир

· Пртљаг од 20 кг као и ручни пртљаг  (40цм х 25цм х 20цм)

· Транфер аутобусом на релацији Београд – Нови Сад – Будимпета  и Будимпешта – Нови Сад – Београд

· Превоз високоподним туристичким бусом по програму

· 7 полупансиона у хотелу 3* или 4* у околини Витлејема (доручак и вечера) у 1/2, 1/3 и 1/4 собама са купатилом

· Бакшиш за хотелско особље, возаче, водиче који је обавезан у овом делу света и стаје око 70-80$

· Улазнице за све наведене локлитете где се улаз плаћа

· Лиценцираног пратиоца/водича из Београда

· Лиценцираног локалног водича

· Обавезно међународно путно здравствено осигурање са ковид покрићем на износ од 15000e.  Искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужни урадити сами осигурање). Молимо да прочитате Опште услове осигуравајуће куће, посебно у којим случајевима важи осигурање. Опште услове шаљемо са осталом документацијом.

· Комби или такси превоз до манастира где се не може доћи бусом а што је наведено у програму

· Грамата јерусалимског патријарха

· Организационе трошкове

 

Аранжман не обухвата:

· Ручкове

· Индивидуалне трошкове

· Жичару до Горе Кушања – 20$ (предлажемо пешачење – око 45 минута)

· Све што није програмом предвиђено

Доплата за једнокреветну собу 300е . Уколико се путник пријави сам, а не жели једнокреветну собу можемо га спојити са путницима истог пола приближних година.

Плаћање динарског дела аранжмана је могуће до 15.12.2022. уз неповратни депозит од 25.000 дин. у случају одустанка, који је обавезан при резервацији независно од начина плаћања, а који подлеже општим условима путовања авио-компаније који су такође саставни део уговора о путовању. Депозит је могуће пренети на замену (другог путника) до 11 дана пред полазак када је неопходно авио компанији доставити податке. Остатак од комплетног износа подлеже редовним општим условима путовања агенције Ловћен која је организатор овог путовања, са лиценцом ОТП A33/2022 , те гаранцијом банке на 30.000 еур.

 

НАПОМЕНА: ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА СЕ ИСПОВЕДИТЕ КОД СВОГ СВЕШТЕНИКА/ДУХОВНИКА УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ ДА СЕ ПРИЧЕСТИТЕ. МОГУЋЕ ЈЕ ИСПОВЕДИТИ СЕ И КОД ДУХОВНИКА ПУТОВАЊА УКОЛИКО БУДЕ МОГУЋНОСТИ.

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ ЦОВИД-19

Почев од 21. маја укида се обавеза PCR теста, како при поласку, тако и при доласку у Израел, док је поседовање путног осигурања са покрићем Covid-а обавезно.
Путници који улазе у Израел имају обавезу попуњавања улазног обрасца entry statement form (путник попуњава сам, а податке који су неопходни добија 10 дана пред путовање од агенције) и то могу урадити 10 дана пред пут.
– Унети личне податке путника, здравствену изјаву, информације о примљеним вакцинама, опоравку
– Добијање Green Pass-a: уколико се сматрате вакцинисаним или опорављеним, у складу са Министарством здравља Израела – учитати документацију о вакцинацији или опоравку у образац и добиће се Green Pass који омогућава изузеће од изолације  у случају контакта са потврђеним Covid пацијентом у Израелу. Уколико није добијен Green Pass након попуњавања израелског улазног обрасца путници ће бити у обавези да уђу у изолацију у случају контакта са потврђеним Covid пацијентом у Израелу, у складу са смерницама
– Страни држављани и нерезиденти Израела који се заразе Covid-ом током боравка у Израелу ће бити транспортовани у за то одређену институцију за опоравак. Трошкови превоза, боравка и медицинске неге сносе сами.
– Страним држављанима и нерезидентима Израела који поднесу лажни документ или одбију да буду пребачену у за то одређену институцију у случају да су потврђени Covid пацијент или прекше услове изолације ће бити ускраћен улазак у Израел у периоду одређеном од стране Управе за становништво и имиграцију.

 

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарима на рачун агенције који се добија уз уговор са инструкцијама за плаћање. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.12.2022. уз чекове за динарски део аранжмана уз неповратни депозит од 25.000 дин. који се плаћа по пријави и потписивању уговора. Девизни део се плаћа ино партнеру на лицу места.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. Смештај може бити исте или боље категоризације.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују уколико за то има могућности. Доплата за друго седиште је такође евентуално могућа, уз претходни упит. Тоалети у аутобусу нису у функцији, а паузе се праве спрам законских возачких сатница. Организатор настоји да изађе у сусрет за чешће паузе уколико је то могуће.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 14:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. Организатор путовања задржава право размештаја путника по собама, уколико нису доплатили одређену структуру собе. Организатор ће се трудити да путнике споји у смештајне јединице увек водећи рачуна о полној структури, а трудиће се и да спаја путнике сличних година, што не може бити обећано. Тако се избегава обавезна доплата за једнокреветну собу и евентуалне доплате за двокреветну собу (ако је то назначено програмом). Квалитет интернет конекције у смештају где је назначено да га има није гарантован и зависи од пружаоца интернет услуге, техничке опреме и временских услова.

– Аутобус ће путнике довести до физички најближе могућег места смештајној јединици, а путници су дужни да сами свој пртљак понесу до објекта.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…) – Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман/манастир, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на свим језицима. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Препорука је да проверите потребно важење пасосша за земљу у коју идете, а најчешће је то 3 или 6 месеци по повратку са путовања, у зависности од земље у коју се путује. У случају невалидности пасоша, агенција не сноси одговорност и није дужна да врати новац.

– Агенција ни на који начин не може да утиче и не сносни одговорност на дискреционо право граничне полиције било које од земаља кроз које пролазимо да не пусти путника у одређену земљу или га депортује. У том случају не постоји обавеза повраћаја уплаћених средстава.

– Измене имена путника, броја пасосша, измене места уласка или било које друге измене које се тичу саме реализације путовања могуће су најкасније 45 дана пред пут. Свака измена после тог времена сматраће се одустанком и новом пријавом где је задржавање 100% по одустаку.

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

– Код авио аранжмана могуће је благо померање датума путовања у зависности од тренутка формирања групе и реда летења авио компаније.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА! Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП A 33/2022, гаранција банке на 30.000 еур.

Молимо да погледате рубрику често постављана питања.

 

Ширите православље:

30 Replies to “Света Земља 2022 – септембар”

  1. Цена ходочашћа је 97.000 динара и обухвата 6 полупансиона, авио карту Београд – Тел Авив – Београд, аеродромске таксе, пртљаг и ручни пртљаг, све трансфере, улазнице, водича, локалног водича… Немате никакве доплате.

   1. Kada je planiran sledeci termin za Jerusalem.zelela bih da se prijavim…kakva je procedura prijavljivanja I uplata za putnike iz novog sada…?hvala vam… Srdacan pozdrav.Nensi Vojinovic

    1. Поштована, објављен је програм за нови термин (03.06/10.06.2020), па можете погледати: https://www.hodocasca.rs/sveta-zemlja-u-junu/

     Можете извршити резервацију пријавом и попуњавањем формулара на страници програма, па ће Вас неко контактирати или позвати агенцију на: 022 323 915. Све информације о плаћању имате на овом линку.

     Свако добро!

 1. Поштовање.Хтела бих да питам да ли може да се путује и са Хрватским пасошем?Унапред захвална на одговору.

  1. Што се нас тиче може, али је најбоље да проверите статус пасоша у амбасади Израела у ХР. Са нама су путовали већ путници са ХР пасошем и нису имали никаквих проблема.

  1. Поштовани Игоре цена је 97.000 динара што је нешто око 820е. Наравно да можете сами да се организујете за тај новац – срећно!

 2. Poštovani !
  Šta ne ulazi u cjenu aranžmana, a mora se doplatiti ?
  Mislim na karte, ulaznice, potvrdu o obilasku svete zemlje …
  Možete li mi proslediti program putovanja ?

  1. Помаже Бог Љубиша, програм можете видети на овом линку: https://www.hodocasca.rs/sveta-zemlja-2020/

   У цену је укључено све: 6 полупансиона, авио карта Бегорад – Тел Авив – Београд, аеродромске таксе, велики пртљаг, ручни пртљаг,све улазнице, сви трансфери, бус превоз, водич, локлани водич… Све је назначено у програму. Свако добро.

 3. Поштовани, занима ме када је следећи термин за ходочашће. Тј. после јуна, пошто сам видео у неком коментару да се иде и у јуну. Хвала.

 4. interesujem se za putovanje “sveta zemlja 2020” pa me zanima, da li ima još slobodno mjesto, naime sam iz Slivenije i došla bi do aerodroma do Beograda sama. Zanima me još dali je mogučnost plačanja sa Diners karticom? Molim za odgovor, hvala.

 5. Pomoz Bog !
  Jel ima još mjesta ?
  Hteo bih da rezervišem jedno,
  jel se mora doći u Novu Pazovu ?
  Može li se koristiti Dina kartica ili samo čekovi ?
  Da li ima još troškova sem ručkova, ind.troškova i žičare ?
  Koji su i koliko orjentirno ?
  Upotreba foto-aparata, jel dozvoljena ili ne ?
  Da li su sobe bezbjedne za stvari ?
  Šta predlažete od garderobe, pošto je kod nas zima, a kod njih … ?

  1. Bog Vam pomogao. Ostalo je jos nekoliko mesta. Nije nuzno da dolazite, svu dokumentaciju mozemo poslati mailom ili postom. Na zalost placanje na rate je moguce do polaska bez pokrica, a na odlozeno cekovima ili administrativnom zabranom, karticama ne. Nemate nikakve dodatne troskove sem navedenih, a koliko je to zavisi od Vasih prohteva. Zicaru ne preporucujemo jer vozi do jednog dela gore, pa opet ima pesacenja. Hotel je vrlo bezbedan ali vredne stvari je najbolje nositi sa sobom. Sto se tice vremena, tamo je prijatno krajem februara. Oko 20 stepeni.

 6. Ѕрећан Божић. Да ли могу резервисати два места за путованје у Јерусалим.

 7. „Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.“
  Marjane, čini mi se da Vam je ovo ostalo od drugih hodočašća, a da se ne odnosi na Jerusalim ili grešim? Da ne bude zabune.
  Svako dobro

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *