ЕГИНА – ТИНОС – АНДРОС – ЕВИА

08.05. – 15.05.2024.

 

1. дан – Полазак из Београда у вечерњим часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.

2. дан – Долазак ујутру у Солун. Обилазак манастира Светог Јована Богослова у Суротију или Свете Анастасије ( зависно од радног времена ) , те посета српском војничком гробљу, а затим и обилазак цркве Светог Димитрија Солунског. Слободно време у Солуну. Долазак у поподневним или вечерњим часовима у Паралију или Катерини и смештај у апартманима у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом или смештај у хотелу у Солуну 2*.

3.дан – Полазак рано ујутру ка Пиреју и обилазак манастира Преображења Господњег у Милесију, који је подигао старац Порифирије Кавсокаливит и где се налази његова келија. Одлазак у луку Пиреј и  испловљавање за Егину.  Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов (неопходно понети постељину). Молитва за здравље и акатист светитељу.
Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење. Путници ће бити информисани неколико дана раније.

4.дан  – Устајање рано ујутру и литургија у манастирској цркви посвећеној Светој Тројици где су мошти Светог Нектарија , а потом и обилазак манастирског комплекса (у току је градња велелепног храма Светог Нектарије где се служи само о великим празницима). Обилазак манастира Св.Екатерине који се налази у непосредној близини манастира Светог Нектарија. Повратак за Пиреј.  Одлазак до до Лаврија (Камаризе) , цркве где је старца Нектарија Виталиса чудесно исцелио Свети Нектарије од рака плућа и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. Смештај  y предграђу Атине у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

5.дан – Устајање рано ујутру и одлазак у луку Рафина и укцравање на трајект за острво Андрос. Плобидба трајектом у трајању око 3 сата. Искрцавање у луку Гаврио и кратка пауза у луци. Наставак путовања ка манастиру Панаhрантоу где се налази глава Светог Пантелејмона. Поклоњење моштима Светог Пантелејмона те наставак пута ка манастиру Свете Марине који је једно од најважнијих места ходочашћа у Грчкој. Посвећен светој мученици Марини из 3. века, а сам манастир датира из 14. века када је Света Марина чудесно јавила једном од подвижника и рекла да се пронађе њена икона u стени. Потом наставак путовања ка оближњем манастиру посвећеном Светом Николи где се налази чудоторна икона Пресвете Богородице андронске. Од 16. века после преношења из  Цариграда у манстиру се чува чудотворна  Икона Мајке Божије која чудотвори. Смештај у неком од места на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

6.дан – Устајање рано ујутру и укцравање на трајект за острво Тинос. Вожња трајектом у трајању од  сат ипо сата. Тинос је једно од највећих острва Киклада, удаљено око 120 km југоисточно од Атине и око 70 km од копна. Апостол и Јеванђелист Лука, најчувенији иконописац у историји Хришћанстава. За свога  живота насликао је преко седамдесет икона. Једна од њих иконописана његовом руком овог налази се на острву Тинос, посвећена је Благовестима Прeсевете Богородице. Храм у коме се чува чудотворна икона мајке Божије Тиноске једно је од највећих места ходочашћа свих православаца. Одлазак до храма и поклоњење икони Мајке Божије Тиноске. Читање акатиста посвећеној мајци Божијој. Обилазак храма. Потом слободно време и у поподневним часовима испловљавање из луке Тинос ка Рафини. У вечерњим часовима долазак у хотел. Смештај у исти хотел. Ноћење.

 7. дан – Устајање рано ујутру уколико време дозволи одлазак на Литургију у манастир у Неа Макрију где се налазе мошти светог Јефрема Неамакријског те потом обилазак манастира Пантократор и поклоњење пантократорским мученицима, једне од највећих светиња у Грчкој. Обилазак манастира посвећеног Пресветој Богородици Крисиопиги где се налазе делови моштију Светог Јована Златоустог, Светог Василија Великог, Светог Јована Крститеља и Светог Арсенија Кападокијског. У касним вечерњим часовима долазак у место Прокопи на Евији, те смештај у манастирски хотел у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

8.дан – Литургија поред моштију Светог Јована Руса у Прокопију, те полазак ка северу и обилазак манастира Светог Давида Евијског. Поклоњење моштима Светог Давида и гробу старца Јакова Цаликиса,  те полазак за Агиос Кампос и прелазак у Глифу трајектом. Наставак путоњања за Србију. Долазак у касним вечерњим или веома раним јутарњим часовима следећег дана у Београд.

МОГУЋА ЈЕ ЗАМЕНА РЕДОСЛЕДА ОБИЛАЗАКА И НОЋЕЊА.

 

ЦЕНА: 44.400 дин  ПРИЈАВА

Могуће плаћање на ратe до 15.09.2024. уз депоновање чекова.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА:

Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.09.2024. уз чекове, али са уплатом депозита од 30%. Приликом резервације је неопходно уплатити минимум од 30%.

 

Цена подразумева:

– Превоз аутобусом туристичке класе

– Превоз трајектом Агиокампос – Глифа

– Превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј

– Превоз трајектом на релацији Рафина- Андрос

– Превоз трајектом на релацији Андрос -Тинос – Рафина

– 1 ноћење у апартманима или хотелу у Паралији, КАтеринију или Солуну у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом (клима није у цени)

– 1 ноћење у конацима манастира на Егини или апартманима, уколико од манастира не добијемо благослов за ноћење

– 1 ноћење у апартманима или хотелу на Андросу  у 1/2 , 1/3 или 1/4собама са купатилом

– 1 ноћење у манастирском хотелу на Евији у 1/2 , 1/3 или 1/4собама са купатилом

– 2 ноћење у апартманима или хотелу у околини Атине  у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом

– Боравишну таксу у сваком месту боравка

– Водство и организацију пута (лиценцираног водича са знањем грчког)

 

Цена не подразумева:

– Oброке

– Међународно путно здравствено осигурање – 1600 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије НА УПИТ )

– Индивидуалне трошкове

– У двокреветне собе у хотелу се смештају искључиво заједно пријављене особе на једном уговору.

– Доплата за једнокреветну собу у хотелима 20.000 дин.( у конацима није могуће )

– Доплата за друго седиште – 15.000 дин. или посебан захтев за седење – 8.000 дин.

Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужниж урадити сами осигурање).

 

НАПОМЕНА: ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА СЕ ИСПОВЕДИТЕ КОД СВОГ СВЕШТЕНИКА/ДУХОВНИКА УКОЛИКО ИМАТЕ ПОТРЕБУ ЗА ТИМ. МОГУЋЕ ЈЕ ИСПОВЕДИТИ СЕ И КОД ДУХОВНИКА ПУТОВАЊА УКОЛИКО БУДЕ МОГУЋНОСТИ. ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА ИМЕНА ЗА ПОМИЊАЊЕ НАПИШЕТЕ РАНИЈЕ.

 Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

 • Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. Смештај може бити исте или боље категоризације.
 • Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују уколико за то има могућности. Доплата за друго седиште је такође евентуално могућа, уз претходни упит. Тоалети у аутобусу нису у функцији, а паузе се праве спрам законских возачких сатница. Организатор настоји да изађе у сусрет за чешће паузе уколико је то могуће.
 • Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.
 • У собе се улази првог дана боравка од 14:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. Организатор путовања задржава право размештаја путника по собама, уколико нису доплатили одређену структуру собе. Организатор ће се трудити да путнике споји у смештајне јединице увек водећи рачуна о полној структури, а трудиће се и да спаја путнике сличних година, што не може бити обећано. Тако се избегава обавезна доплата за једнокреветну собу и евентуалне доплате за двокреветну собу (ако је то назначено програмом). Квалитет интернет конекције у смештају где је назначено да га има није гарантован и зависи од пружаоца интернет услуге, техничке опреме и временских услова.
 • Аутобус ће путнике довести до физички најближе могућег места смештајној јединици, а путници су дужни да сами свој пртљак понесу до објекта.
 • Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.
 • Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).
 • За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…)

Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања. Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Пеллегрини травел А33/2022 , која је организатор путовања.

 • Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.
 • Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.
 • Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман/манастир, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.
 • Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.
 • Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.
 • У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на свим језицима. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.
 • Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.
 • За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Пеллегрини травел (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).
 • Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Препорука је да проверите потребно важење пасосша за земљу у коју идете, а најчешће је то 3 или 6 месеци по повратку са путовања, у зависности од земље у коју се путује. У случају невалидности пасоша, агенција не сноси одговорност и није дужна да врати новац.
 • Агенција ни на који начин не може да утиче и не сносни одговорност на дискреционо право граничне полиције било које од земаља кроз које пролазимо да не пусти путника у одређену земљу или га депортује. У том случају не постоји обавеза повраћаја уплаћених средстава.
 • Агенција нема одговорност и обавезу враћања аванса од 30% уколико земље у које улазимо промене услове преласка границе због епидемиолошке ситуације.
 • Уколико агенција откаже путовање због неповољне епидемиолошке ситуације или оштрих услова уласка у земље наведене у програму путовања, новац ће бити враћен у целости.
 • Измене имена путника, броја пасосша, измене места уласка или било које друге измене које се тичу саме реализације путовања могуће су најкасније 5 дана пред пут. Свака измена после тог времена сматраће се одустанком и новом пријавом где је задржавање 100% по одустаку.
 • Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.
 • Код авио аранжмана могуће је благо померање датума путовања у зависности од тренутка формирања групе и реда летења авио компаније.
 • Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Пеллегрини травел А33/2022 , која је организатор путовања.

 

 • Молимо да погледате рубрику често постављена питања: https://www.hodocasca.rs/cesto-postavljana-pitanja/

 

Oвај програм представља предуговорно обавештење.

 

 • Продајна цена турисичкога путовања изражена је у самом програму под ознаком ‘’ЦЕНА’’.
 • Цена подразумева све порезе И додатне трошкове, као што су боравишне таксе ( уколико постоје у земљи одредишта ) аеродромске таксе, лучке таксе
 • Укупан износ средстава које је потрошач дужан да платни дефинисан у одељку ‘’цена путовања’’. Износ доспећа оброчних отплата одређен је адмнистративним забранама И депонованим чековима.
 • Превоз је предвиђен комбијем, мидибусом, аутобусом високетуристичке класе зависности од броја пријављених путника.
 • Датум поласка И повратка са путовања одређен је у самом наслову путовања. Нпр. Егина 13.03.-18.03.2021.
 • Паузе током путовања предвиђене су најкасније три ипо сата од покретања аутобуса са сваког стајалишта. Паузе су законски одређене у зависности Закона о друсмском саобраћају који одређује максимално време које возача сме да проведе у вожњи.
 • Смештајни објекти И смештајне јединице одређене су у самом програму путовања у делу АРАНЖМАН ОБУХВАТА.
 • Оброци су искључени из цене туристичког путовања, осим тамо где су јасно наведени програмом путовања И у том случају дефинисани.
 • У случају где су оброци укључени у цену путовања послуживање је у виду шведског стола, класичног услуживања или ланч пакета.
 • -Посете И излети који су укључени у цену туристичког путовања јасно су наведе током свакод дана путовања И сумирани опет у рубирици АРАНЖМАН ОБУХВАТА.
 • Постоји могућност да се путника осигура за случај отказа туристичког путовања у случају несреће или болести , те трошкова помоћи или повратка са путовања . Ово осигурање ни у једном програму путовања није укључено у цену. Додатане информације о овом путовању могуће је добити од стране запослених у агенцији Пеллегрини травел.
 • Уколико су путовања организована у земљи од података је потребно доставити име И презиме И контакт телефон.
 • Уколико су путовања организована у иностранству потребно је доставити име И презиме, број пасоша И контакт телефон. За земље за које је предвиђен посебан визни режим потребно је И прибављање виза. Рокови за прибављање виза одређени су законима земље одредишта. Нпр. Визу за путовање у Египат дражваљани Републике Србије могу добити на самом аеродрому у Египту.
 • За путнике који нису држављани Републике Србије се саветује да се распитају у амбасадама пролазних земаља И земље одредишта какав је визни резим предвиђен за њих.
 • Граничне, царинске И адмнистративне формалности обавља агенција у сарадњи са ангажованим превозником.
 • Република Србија има склопљене билатералне И мултилатералне уговоре о здравственом осигурању са појединим земљама. О којим државама се ради путници се могу информисати на сајту РЗЗО.
 • Путно међународно здравстено осигурање није предвиђено као обавезно у земљама ЕУ. Путно здравствено осигурање је предвиђено као обавезно у појединим земљама обухваћеним програмима путовања. У том случају програмом путовања дефинисано је осигурање као обавезно И изразена његова цена, а у неким програмима И само је укључено у цену.
 • Иако међунарно здравствено осигурање није обавезно, информису се путници да је пожељно да га поседују приликом изласка из земље.
 • Услов за реализацију програма путовања је 45 пријављених плативих путника.
 • Агенција Пеллегрини травел задржава право отказа путовања најкансије 7 дана пре пут услед недовољног броја пријављених путника, проглашених вандредних стања у пролазним земљама И земљама одрешита….

Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Пеллегрини травел А33/2022 , која је организатор путовања.

 

Ширите православље:

5 Replies to “ТИНОС – АНДРОС – Егина – Евија – мај 2024”

 1. Помаже Бог. Пријавила сам се за ово дивно путовање, никакв одговор нисам добила. Да ли сте ме регистровали?

 2. Посетила сам грог старца Виталисља, кога је исцелио Нектарије Егински и Пантократор неколико пута. Слаља богу много ми је променило ситуацију у животу. Ко може да иде са вером, ради својих наследника и грехова предака, обавезно д изнађе могућност за одлазак.

 3. Помаже Бог! Прошле године сам била на овом путовању, предивно је и препоручујем свима, организација одлична и пуно светиња се посећује!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *