НЕЗАБОРАВНИ ВАСКРС НА КРФУ

УЗ ОБИЛАЗАК ПАТРЕ, АТИНЕ И ЕГИНЕ

__________________________

ВАСКРШЊА ГРЧКА ТУРА

15.04/22.04.2020.

 

Једно од најлепших обележавања највећег хришћанског празника Васкрса дешава се на Медитерану, на острву Крф. Преко неколико десетина хиљада из Грчке, пре свега из Атине, али све више и посетилаца из иностранства, долази на Крф не би ли доживели по свему јединствени хришћански празник- Васкрс. Поред самог Васкрса, велики догађај на Крфу је и Велика субота када се након изношења моштију Св. Спиридона и свечане литије одиграва церемонија бацања врчева са зграда на централном тргу – Спианада. Оно што је навелико за нас посебно важно јесте да је на Крфу васкрсла српска војска након голготе приликом преласка преко Албаније и страдање незабележено у историји ратовања. Сви српски ходочасници и други туристи поред присуства обележавања Васкрса, обавезно посећују и највеће српске споменике, пре свега Српску кућу и маузолеј на острву Видо. Посетиоцима из Србије од скоро је присуствовање овом јединственом празнику олакшано изградњом најмодернијег пута у Европи-Егнатиа, чиме се пут, не само скратио, већ омогућио уживање у лепотама Епира.

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

1. дан – Велика Среда – 15.04.2020. Полазак у каснијим вечерњим часовима из Београда и успутних места на ауто-путу за Ниш. Дневна и ноћна вожња и граничне формалности при преласку граница.

2. дан – Велики Четвртак – 16.04.2020. Долазак у Игуменицу у раним послеподневним часовима. Прелазак трајектом за острво и град Крф. Панорамско разгледање града, и одлазак на вечерње богослужење. Смештај у вечерњим часовима у ХОТЕЛ/ АПАРТМАНЕ у 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

3. дан – Велики Петак – 17.04.2020. Ујутру одлазак у манастир Палеокастрица, а потом одлазак до града и посета Српској кући и острву Видо. Слободно време у граду и присуствовање изношењу плаштаница у литијама. Повратак у смештај ради одмора. У вечерњим сатима могућ одлазак до града Крфа где би се присуствовало изношењу последње Плаштанице из Митрополије. Повратак у апартмане. Ноћење.

4. дан – Велика Субота – 18.04.2020. Окупљање групе у раним јутарњим часовима и одлазак у цркву Светог Спиридона. Јединствена је прилика присуствовати свечаној литији као и изношењу моштију Светог Спиридона – чудотворца, иначе заштитника острва Крф. У 11ч. присуствовање јединственој церемонији Бацања врчева. По завршетку церемоније слободно време или повратак у смештај. Слободно време за одмор. Окупљање групе у 20:00 ч или 21:00ч и одлазак до града Крфа. На једном од најлепших тргова у Европи – Спианада, заједно са више десетина хиљада људи, под светлошћу запаљених свећа бићемо део величанствене и јединствене прославе Васкрса уз литију. Затим наступа парада филхармонијских оркестра са незаборавним ватрометом који ће употпунити ово магично вече. Повратак у апартмане. Ноћење. (Могућ одлазак локалним или градским аутобусом, али је трансфер укључен у цену).

5.дан – ВАСКРС – Недеља – 19.04.2020. Окупљање групе у раним јутарњим часовима. Одлазак на Васкршњу литургију у град Крф, а потом и полазак у поподневним часовима трајектом за Игуменицу. Путовање ка Атини и успутни обилазак цркве Светог Андреја Првозваног у Патри где се налази део његових моштију и крст на којем је био разапет (уколико време дозволи). Долазак у хотел у околини Атине у вечерњим часовима и смештај у 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

6. дан – понедељак – 20.04.2020. Окупљање групе у раним јутарњим часовима и одлазак до Камаризе, цркве Светог Нектарија где се налази гроб старца Нектарија Виталиса, духовног чада Светог Нектарија који је чудесно исцељен за живота. Одлазак у Пиреј и прелазак трјакетом на Егину. Обилазак манастира Свете Екатерине где се налази део моштију ове дивне светитељке и где се чува чудотворна икона Светог Спиридона који затвара и отвара очи, а потом и обилазак манастира Свете Тројице и целивање моштију Светог Нектарија Егинског. Вечерње богослужење и ноћење у манастиру у випекреветним собама (нектагорисан смептај).

7. дан – уторак – 21.04.2020. – Литургија поред моштију светитеља, а потом и акатист овом великом чудотворцу, а потом и полазак за градић Егину. Мало слободног времена и исплвољавање трајектом до Пиреја. Пут за Београд. Успутни обилазак манастира Преображења Господњег у Милесију. Дневна и ноћна вожња према Србији.

8. дан – среда – 22.04.2020. – Долазак у Београд у преподневним или раним поподневним часовима.

 

 

ЦЕНА: 26.200 динара  ПРИЈАВА

Плаћање могуће до поласка или до 15.08.2020. уз депоновање чекова. Цена за стране држављане је 225 € (на девизни рачун агенције Ловћен, по инструкцијама које добијате приликом пријаве).

 

Цена подразумева:

 • Превоз аутобусом туристичке класе – превоз трајектом Игуменица – Крф – Игуменица (или Игуменица – Лефкими – Игуменица).
 • Превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј.
 • 3 ноћења (у апарт-хотелу) у Ипсосу или Дасији.
 • 1 ноћење у хотелу у околини Атини.
 • 1 ноћење у конацима манастира на Егини или апартманима, уколико од манастира не добијемо благослов за ноћење.
 • Водство и организацију пута.
 • Све улазнице, бродић до Вида, обилазак Палеокастрице.

 

Цена не подразумева:

 • Оброке.
 • Међународно путно здравствено осигурање – 800 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије 1600 динара ).  Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужни урадити сами осигурање). Молимо да прочитате Опште услове осигуравајуће куће, посебно у којим случајевима важи осигурање. Опште услове шаљемо са осталом документацијом.
 • Индивидуалне трошкове.

 

 • Доплата за двокреветну собу на упит: 3000 дин по особи (није могуће да једна особа доплати двокреветну собу) .
 • Доплата за једнокреветну собу на упит: 9000 дин.
 • Доплата за друго седиште: 12.000 дин.
 • Све доплате се раде на упит и морају се проверити са особљем агенције Ловћен. Доплате за смештај се не односе на манастирске конаке где није могуће бирати структуру собе.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

 

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

– Плаћање је у динарима на рачун агенције који се добија уз уговор са инструкцијама за плаћање. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.08.2020. уз чекове или административну забрану, али са уплатом депозита од 30%.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12 Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. Смештај може бити исте или боље категоризације.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују уколико за то има могућности. Доплата за друго седиште је такође евентуално могућа, уз претходни упит. Тоалети у аутобусу нису у функцији, а паузе се праве спрам законских возачких сатница. Организатор настоји да изађе у сусрет за чешће паузе уколико је то могуће.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 14:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. Организатор путовања задржава право размештаја путника по собама, уколико нису доплатили одређену структуру собе. Организатор ће се трудити да путнике споји у смештајне јединице увек водећи рачуна о полној структури, а трудиће се и да спаја путнике сличних година, што не може бити обећано. Тако се избегава обавезна доплата за једнокреветну собу и евентуалне доплате за двокреветну собу (ако је то назначено програмом). Квалитет интернет конекције у смештају где је назначено да га има није гарантован и зависи од пружаоца интернет услуге, техничке опреме и временских услова.

– Аутобус ће путнике довести до физички најближе могућег места смештајној јединици, а путници су дужни да сами свој пртљак понесу до објекта.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…) – Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

– Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24 ч пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман/манастир, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на свим језицима. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Препорука је да проверите потребно важење пасосша за земљу у коју идете, а најчешће је то 3 или 6 месеци по повратку са путовања, у зависности од земље у коју се путује. У случају невалидности пасоша, агенција не сноси одговорност и није дужна да врати новац.

– Агенција ни на који начин не може да утиче и не сносни одговорност на дискреционо право граничне полиције било које од земаља кроз које пролазимо да не пусти путника у одређену земљу или га депортује. У том случају не постоји обавеза повраћаја уплаћених средстава.

– Измене имена путника, броја пасосша, измене места уласка или било које друге измене које се тичу саме реализације путовања могуће су најкасније 5 дана пред пут. Свака измена после тог времена сматраће се одустанком и новом пријавом где је задржавање 100% по одустаку.

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

– Код авио аранжмана могуће је благо померање датума путовања у зависности од тренутка формирања групе и реда летења авио компаније.

 

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА! Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Молимо да погледате рубрику често постављена питања.

 

Ширите православље:

2 Replies to “Васкрс на Крфу 2020”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *